Täplikästä menoa.

Vuonna 2015 sain valmiiksi lapselle sopivan, modernin ja reippaalta näyttävän tilkkupeiton, joka sai nimeksi Täplikästä menoa.
Tikkautin peiton Töölön Tilkkupajassa, ja taas kävi niin, että tikkaus viimeisteli tilkkupinnan ihanaksi.
Minulla oli taustakangas valittuna ennen kuin tiesin tilkkupinnasta mitään! Jouduin sitten jatkamaan kangasta tilkkumaisesti, mutta toisaalta taustakappaleesta tuli veikeä. Sain käytetyksi sinne myös yhden yli jääneen ympyräpalani.
Leikkasin ja silitin applikoitavat ympyrät pahvisen ympyrämallin avulla niin kuin Sarah Fielke videollaan näyttää. Piirsin ympyrän pahvinpalalle, joka minulla sattui olemaan käsillä ja ympyrän koko määräytyi sillä.
Päätin sitten, minkä kokoisen neliön ympyrät saisivat taustakseen. Leikkasin taustaneliöt melko neutraaleista kankaista, merkkailin niihin ja ympyröihin keskikohdan ja kiinnitin ympyrän nuppineuloilla. Sitten ompelin ympyrän ympäri koneen pykäpisto-ommelta käyttäen.

Kuten valmistujaiskuvastakin näkyy, suurin osa peiton blokeista oli pelkkiä neliöitä. Siksi tilkkupinta valmistui joutuisasti, enkä ehtinyt kyllästyä ympyröiden leikkaamiseen ja applikoimiseen.
Ehkä odotat vinkkini liittyvän jotenkin applikointiin, mutta ei!
Vinkki: Koneapplikoinnissa käyttämästäni pykäompeleesta tuli mieleen käsinompelu. Siitä tuli mieleen muistuttaa, että vetoketjun voi kiinnittää esimerkiksi pussukkaan myös käsin ompelemalla. Jos joudun ompelemaan vetoketjun vähänkään kaarevaan reunaan, kiinnitän sen aina käsin! Tästä kirjoituksesta näet, miten sen teen. Kokeile sinäkin!

Nurjalta katsottuna pistot näyttävät tältä:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.