Pellervontie.

Vuonna 2019 valmistunut Pellervontie-tilkkupeittoni tuo teille terveiset Käpylästä.
Ompelin Pellervontie-peiton itse suunnittelemistani tilkkublokeista, joille löytyi loistava ja sopiva nimikin, kun kysyin kavereilta. Kvilttaaja ehdotti nimeä Käpylä, ja totta kai se oli paras ja osuvin!

Blokin suunnitteleminen lähti käytännön tarpeesta. Tarvitsin riittävän ison blokin, jonka yhdistäisin ostamaani Tula Pinkin Pinkerville-sarjan yksisarviskankaaseen. Yksisarviset olivat isoja ja niin hienoja, etten halunnut pilkkoa niitä yhtään. Onneksi ne mahtuivat 8,5-tuumaisen neliön sisään, joten saatoin leikata palat neliöviivaimeni avulla.

Sommittelin Käpylä-blokista saman kokoisen. Olisin voinut blokit ja yksisarvisneliöt suoraan toisiinsa, mutta ne tuntuivat tarvitsevan vielä valkoista välikaitaletta.
Tykkään edelleen Käpylä-blokistani ja siitä, miten yksisarviset kirmaavat tilkkupinnalla. 

Nyt kannattaa katsoa hetki seuraavaa kuvaa ja sitten vähän päästä siirtyä katsomaan sitä seuraavaa kuvaa, missä tilkkupinta näkyy tikattuna. Valtava ero! Tilkkupinta on kiva, mutta vasta tikkaus tekee siitä oikean näköisen!

Ensin tikkaamaton tilkkupinta.  
Seuraavassa kuvassa Töölön Tilkkupajan kauniisti tikkaama tilkkutyöni. Se näyttää tilkkupeitolta, vaikka tasoitus ja kanttaus uupuvat. Tikkaus on tosi tärkeä! 
Haluaisitko käyttää oikein suurikuvioista kangasta tilkkutyössä, mutta pelkät isot neliöt tuntuvat joko liian hallitsevilta tai liian helpoilta? Tämänpäiväinen vinkkini on juuri sinulle.
Vinkki: Näin ompelet Tilkunviilaajan suunnitteleman Käpylä-blokin.

Koska en leikkaa hirsimökkiblokkiin tarkan mittaisia ”hirsiä,” blokkiohjeessa antamani mitat ovat tyyppiä ”suunnilleen”. Ommellessa pitää olla valmis trimmaamaan joka hirren jälkeen.

Käpylä-blokki on tasoitettuna 8,5 tuuman neliö, ja tilkkupintaan voi silloin käyttää saman kokoisia neliöitä yhdestä kankaasta, jota et henno pilkkoa.
Blokin palat on hauskinta leikata jäännöspaloista eli resursseista. Käytin sellaisia itse, ja siksi päädyin leikkaamaan palat tarkasti leikkaamiani pikkuneliöpaloja lukuun ottamatta vain suunnilleen oikean kokoisiksi. Jos mieluummin leikkaat ja ompelet tarkasti etkä missään vaiheessa halua tasoitella, tämä blokkiohje ei ole sinua varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.