Villit kuviot.

Elokuussa 2013 sain valmiiksi Villit kuviot -tilkkupeiton, jonka blokkeja olin alkanut ommella edellisenä vuonna.
 

Hmmm, kuvassa näkyy pala erikoista piharakennelmaa eli jo puretun terassikyhäelmän alustalaudoitusta. Peiton alle jäävät isot kivet, jotka Mies kaivoi eri puolilta nurmikkoa kymmenisen vuotta sitten. Kivet olivat olleet puutarhan reunakiviä, mutta aikojen kuluessa painuneet syvemmälle ja syvemmälle, kunnes niitä ei huomannut ennen kuin ruohonleikkurin terä osui.

Kyhäelmät ja laudoitukset ovat sittemmin saaneet kyytiä ja kivet on siirretty vähän syrjemmälle. Piha on salonkikelpoisempi nyt.

Villit kuviot -peitto muistutti mieleen puutarhamme erikoiset piirteet, eivätkä nämä ole ensimmäiset muistelut sen ansiosta. Käy katsomassa blogikirjoituksestani peiton kertomat tuhat 24 tarinaa. Sinulle selviää sekin, keistä neljästä tämä nimenomainen tilkkublokki minua muistutti.
Hyvänen aika, miten monta juttua voi tulla mieleen yhdestä tilkkupeitosta! Onneksi kirjoitin jutut muistiin ja julkaisin blogissani. En enää muistanut, että blokeissa oli niin monta tarinaa!

Tykkäsin kovasti Villit kuviot -nimen saaneesta tilkkupeitostani. Taisin kuitenkin antaa sen eteenpäin, vaikka minulla oli peräti viisi erinomaista syytä tykätä siitä!
Vinkkinä on jälleen blokkiohje. Tietenkin!
Vinkki: Ehkä haluat ommella kivan, raidallisen tilkkublokin tai monta ja tallentaa niihin omia mielleyhtymiäsi ja tarinoitasi! Tässä on siihen ohje!

Kaikenlaiset kankaat sopivat blokkiin. Tähän voi käyttää myös jäännöspaloja eikä raitojen tarvitse olla kaikkien samaa kangasta. Kannattaa kuitenkin muistaa kontrasti! Raidallinen ei ole raidallinen eikä raidallista osuutta ympäröi kehys, jos kaikki kankaat ovat yhtä tummia/vaaleita. Vaikka käyttäisit eri värejä, se ei riitä. Silmä näkee ensisijaisesti tummuusasteen vaihtelun.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Olin tuohon alkuperäiseen postaukseen jossa ohje oli, niin näköjään kommentoinut, että kokeilen tätä blokkia, mutta kokeilematta on:-O Sinun tekemä peitto on kyllä tosi kaunis!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.