Massey Ferguson.

Pääsenkin näyttämään teille komean talvisia – tai no, melko talvisia kuvia vuonna 2015 valmistuneesta Massey Ferguson -tilkkupeitosta.
Löysin blokkiohjeen American Patchwork and Quilting -lehdestä ja ompelin blokit kurinalaisesti ohjetta noudattaen. Tein ensin koeblokin, joka tietenkin pääsi myös varsinaiseen tilkkupintaan. Paloin halusta tehdä lisää kalanruotomallisia blokkeja, mutta minua pidätti lehdestä katsomani kangasmenekkitieto: tarvitsisin tummempaa ja vaaleampaa kangasta kumpaakin noin kolme metriä. Eihän minulla sellaisia määriä yhtä kangasta ollut varastossa! Eikä ole vieläkään!

Jouduin odottamaan pari viikkoa koeblokkeineni, kunnes pääsin käymään tallinnalaisessa kangaskaupassa. Sieltä ostin kahta neutraalia kangasta tarpeeksi, ja muutamaa muutakin kangasta aika paljon. Onneksi matkakumppanilla oli pyörin varustettu, aika iso matkalaukku mukana. Ei tarvinnut kantaa kaikkia ostoksia.

Ensin pidin blokkeja kalanruotokuvioisina, mutta aika pian sain Töölön Tilkkupajan Soilelta kommentin, jossa hän kertoi kuvion muistuttavan traktorinjälkiä. 

Leikkelin ja ompelin traktorinjälkiblokkejani oikein innokkaasti pitkin kesää. Värisuunnitelmaksi kerroin yhdessä kirjoituksessa valinneeni ”turkoosi-/sinisävyisiä ja oransseja kankaita” neutraaleja palkkeja komppaamaan.

Oikeanpuoleinen blokki oli silloin lempparini ja tykkään siitä yhä!
Ihan kaikki näistä seuraavista blokeista eivät ole turkoosisävyisiä kyllä.
Jokaisesta blokista leikattiin epämääräiset reunaosat pois, ja siinä vaiheessa käsiin jäi uskomaton määrä tilkkusilppua. Vuonna 2018 olin viimein unohtanut traktorinjälkiblokin kankaat siinä määrin, että saatoin mieluusti sommitella jäännöspaloista uusia tilkkublokkeja. Ompelin esimerkiksi tällaiset:


Tilkkupalat pääsivät rakennusmateriaaliksi muun muassa Lentävä lähtö -tilkkupussukkaan, joka valmistui vielä samana vuonna 2018.

Tämänkertainen vinkki liittyy juuri Massey Ferguson -tilkkupeittoon.
Vinkki: Miten innostua seuraavasta tilkkuprojektista?

Paras vastaus kysymykseen on: valitse inspiroiva malli. Onko jokin blokki tai väriyhdistelmä jäänyt kutkuttelemaan mieleen? Pysähdytkö tämän tästä hirsimökki- tai juoponpolkublokeista tehdyn tilkkupeiton kuvan kohdalle? Huomaatko haluavasi toteuttaa samanlaisen peiton kuin joku toinen?

Tartu toimeen! Kopioi, keksi itse, improvisoi, palastele tai applikoi – tee sitä, mikä sinusta on hauskinta! 

Minäkin rupesin tekemään kalanruoto-/traktorkinjälkiblokkeja, kun ajatus ei jättänyt rauhaan. Lopputuloksena Massey Ferguson -tilkkupeitto!

Kommentit

Helena sanoi…
Massikallahan siinä on ajeltu! Olen itsekin ommellut kalanruotokuviota, mutta ajattelu on työssäsi uusi. Kohta valmistuvaan peittoon sain idean sinun kalenteristasi, oiskohan ollut neljäs luukku. Kiitos siitä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.