Sisäinen villapaita.

Kuvailen Sisäinen villapaita -tilkkupeiton valmistujaiskirjoituksessani, että suurin osa siitä olisi koottu jäännöspaloista. Nyttemmin epäilen sanojani, sillä jäännöspalaneliöiden taustallakin tuntuu olevan aika tavalla kangasta.
Ei silti, onhan jäännöspalaneliöihin uponnut taas irtotilkku poikineen!

Sisäinen villapaita -tilkkupeitossa on kaunis tikkaus, jonka toteutti luotettava tekijä Soile Kivinen Töölön Tilkkupajasta. Suosittelen lämpimästi!


Sopiva määrä neliöitä oli siis pian koossa, ja jostain näkemästäni tilkkupeittokuvasta keksin ommella neliöilleni ”raidallisen” taustan.

Minulla oli blokkien järjestys valmiina ja ompelin ensin blokeille kaksiväriset välipalat ja yhdistin ne ja blokit vaakariveiksi. Näille ei tarvinnut sitten kuin leikata välikaitaleet.
Taustakappaletta kootessani löysin valmiita (ja kookkaita) jäännöspaloista ompelemiani pintoja niin paljon, ettei muuta taustakangasta tarvittu kuin aivan vähän. Tai no jonkun verran.
Tästä tuli mieleen joulukalenteriluukun vinkki.
Vinkki: Ompele välillä jäännöstilkuistasi pieniä, keskikokoisia tai kookkaitakin tilkkupintoja, vaikket keksisi niille heti käyttöä. Kun sitten tarvitset yhtäkkiä vaikka pussukan tai vuorikappaleen tai taskun tai laukkupinnan tai taustakappaleeseen jotain, voit tempaista varastoista valmista pintaa ja käyttääkin sitä.

Sinulle voi käydä myös niin kuin minulle Sisäinen villapaita -peittoni takakappaletta kootessani: että silloin tällöin joistain kangasröykkiöistä siisteistä kangaspinoista putkahtaa esiin tilkkupinta, joka on jo unohtunut aktiivisesta muistista. Iloinen yllätys, josta voi käden käänteessä loihtia jotain juuri sopivaa!


Surkealaatuisesta kuvastakin näkee yhdellä silmällä, ettei tällaisen tekniikan tilkkupuuha tuottanut upeaa tulosta (toisellakaan yrittämällä):
Leikkasin kuitenkin päkäleestäni kaksi siedettävää palaa, joiden ympärille kehitin vähän jotain, ja ta-daa! Kohta oli valmiina Tilkkusirkus-vetoketjupussukka:
Aika tavaran kaupitsee! Näemmä vähän kamalammankin tavaran.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.