Kuurankukka.

Hyvää joulua! Jouluaaton kalenteriluukusta putkahtaa todellinen joulupeitto eli vuonna 2019 valmistunut Kuurankukka. Paraatipuolen lumihiutaletta ja taustapuolen lisäpaloja lukuun ottamatta käytin siinä vain joulukankaita.



Lokakuun loppupuolella 2019 rupesin näkemään yllättävän hauskoja lumihiutaleita pitkin Instagramiä. Mitä useampia näin, sitä enemmän halusin itsekin kokeilla mallia!

Ensin ajattelin katsoa mallin löytämistäni kuvista ja laskea itse, montako millaistakin palaa tarvitsen. Hiljalleen minusta alkoi kuitenkin tuntua, että olisi reilumpaa ostaa kaava ja niin tukea käsityöyrittäjän toimintaa.

Sinäkin voit 12 dollarilla tukea @modernhandcraftin käsityöyritystä ja ostaa Snowflake-kaavan täältä: https://www.modernhandcraft.com/pdf-patterns/snowflake-quilt-pdf-pattern 

Käyttelin hänen valmiiksi laskemiaan palamenekkitietoja, mutta leikkasin kymmenen sentin neliöitä, en tuumamittaisia. Kymmenen sentin neliöitä siksi, että pitkä viivaimeni on senttimittainen.

Onnittelen itseäni siitä, että tajusin ommella lumihiutaleeni joulukankaista, joita minulle on kertynyt vuosien mittaan paljon. Onneksi aika moni niistä oli punaisia, jotta sain tilkkupintaan jouluisen, enimmäkseen puna-valkoisen sävyn. Vihreää on mukana vähän, mutta ei niin paljon, että yleiskuva olisi samea.
Vielä sain vasempaan yläkulmaan laiteltua scrappy-henkisesti myös muun kuin punaisen tai vihreän sävyisiä joulukankaita.
Lumihiutale on aivan yksinkertaisen muotoinen, mutta kun tilkkupintaa katsoo läheltä, muotoja ei helposti hahmota, joten kiinnitin tässäkin projektissa paloja aivan hassusti.
Siitäpä tulikin mieleeni vinkki, joka saattaa auttaa sinua tilkkupinnan kokoamisvaiheessa.
Vinkki: Ja vieläpä videovinkki. Katso Suzy Quiltsin videolta ”How to chain piece quilt rows,” miten tilkkublokit voi ommella tilkkupinnaksi niin, että blokkisarakkeet ja -rivit pysyvät taatusti järjestyksessä, vaikka viimeisten saumojen ompeleminen viivästyisi.

Tilkunviilaajan 24 tilkkupeiton otos on käsitelty, ja toivotankin nyt hyvää joulua! Toivottavasti ehdit joulupyhinä myös harrastaa! Kiitos, että seurasit joulukalenteriani tänäkin vuonna!

P.S. Kuurankukka on myös kansikuvapeitto: se pääsi Tilkkuyhdistyksen jäsenlehden 4/2020 kanteen.



Kommentit

Helena sanoi…
Kiitos joulukalenterista! Sain sieltä palautetuksi mieleeni monta mallia, jotka ovat suunnitelmissa toteuttaa. Hyvää joulua ja loppuvuotta!
Barwitzki sanoi…
Kaunis huopa, jouluvärit ovat upeita ja lumikide on unelma ...
Toivotan teille hyvin hyvää joulua.
Viola tervehtii sinua - God jul - Merry Christmas - Frohe Weihnacht -
Raija Niemilä sanoi…
Kiitos ihanasta joulukalenterista. Peittosi ovat inspiroivia, muutama on *tuota pitäisi kokeilla* -listalla. Vinkeistä löytyi tuttuja, mutta myös uusia asioita.
Hyvää Joulua ja Mukavaa Uutta Tilkkuvuotta 2021.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.