rajoitu.

Kahdeksastoista luukku kehottaa rajoittumaan ja on itsekin niin rajoittunut, että antaa vain yhden vinkin. Toisaalta luukusta paljastuu upouusi tilkkutyö! Ensin kuitenkin siihen vinkkiin.

Vinkki: Käytä kahta väriä. 

Esimerkiksi voit järjestellä jokusia jäännöspalojasi värin perusteella pinoihin, joista valitset kaksi - niin kuin minä helmikuussa 2018 valitsin keltaisen ja vihreän. Improvisoin pinoista pieniä tilkkupintoja ja yhdistelin ne kelta-vihreäksi pinnaksi.


Pinta taisi jäädä jonnekin virumaan, sillä yhdistelin siihen myöhemmin näköjään sinisiä/turkooseja tilkkupaloja ja lopulta ompelin pinnoista Kissanhäntä kainalossa -tilkkulaukun.

Jos monivärisen pinnan kokoaminen tuntuu liian haastavalta värien sovittelemiselta, kahteen väriin rajoittuminen helpottaa sommittelua huomattavasti.

Uusin tilkkutyöni on nimeltään Kuurankukka, ja siinä rajoituin kahteen väriin: valkoiseen/vaaleaan ja punaiseen.


No hah hah! Kuvasta näette heti, miten hyvä minä olen rajoittumaan! Mukana on vihreitä ja melkein mustia neliöitä ja vasemmassa yläkulmassa monta muutakin väriä.


Ompelin Kuurankukka-tilkkupeittoni Modern Handcraftin Snowflake Quilt -ohjeella, jonka ostin hänen verkkomyymälästään.


Valmis peitto on kooltaan noin 175 cm x 210 cm. Taitava Soile Kivinen Töölön Tilkkupajasta tikkasi peiton kauniiksi Sashiko-nimisellä kuviolla. Seuraava kuva on otettu sisällä ja on sen näköinen, mutta tikkauskuviot erottuvat hyvin:


Valitsimme peittoon villavanun, joten se on kivan pullea mutta silti kevyt (ja lämminkin).


Kuvassa pilkistää nimilapun lisäksi taustakappale. Sisällä otetusta kuvasta näette, millaisen joulukankaita tulvillaan olevan taustakappaleen ompelin Kuurankukalleni.


En tohtinut ulkona kuvatessani kääntää lumihiutaletta märkiin ruohoihin päin, sillä kuvauspäivää edeltäneinä päivinä satoi, ja edellisenä yönä satoi kaatamalla, joten kaikkialla oli kovin märkää ja likaantumisen vaara oli suuri.

Kuurankukka on seitsemäs tänä vuonna ompelemani tilkkupeitto.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Vau, mikä joulukangas taustalla. Tosi hauska. Tykkään tuosta lumihiutaleblokista, ehkä ensi jouluksi.
Tilkkureppu sanoi…
Kuurankukka on kyllä niin kaunis ja mikä tausta, oikein jouluinen.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Lumihiutale oli kiva malli tehdä ja valmistui nopeasti. Sinulle siinä olisi paljon tikattavaa taustaa! :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Oli kiva saada joulukankaita hieman vajumaan! :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.