taittele.

Hihhei! Nytpä saat kolme taitteluun liittyvää vinkkiä.

1. Tilkkutyökankaat voi taitella johdonmukaisesti. Tapoja on monia, mutta itse käytän Jeni Bakerin tapaa, jonka hän esitteli tässä blogikirjoituksessaan jo vuonna 2011.

2. Taittelemalla (tai laskostamalla) syntyy helposti kiva kangasruusu. Tilkkukilta Syyrinki järjesti kerran Leikkilauantai-ompelupäivän, missä opin kivan menetelmän. Otetaan isompi neliö - siis ruusu - ja pienempi pohjakangasneliö. Sitten taitellaan isomman neliön sivut satunnaisesti parille laskokselle ja ommellaan kiinni pienempään neliöön reunoja pitkin.

Lopputuloksena on ruusumainen pala, jollaisen ompelin esimerkiksi Öinen ruusu -pussukan pintaan! Kuvasta käy ilmi myös tikkaustapa, jonka osasin toteuttaa jo ennen kuin keksin spiraalitikkauksen.


Tästä kuvasta näet taittelu-/laskostusidean periaatteen:


3. Taittelutekniikalla voi tehdä hienon tilkkutähden. Toteutin monimutkaiselta vaikuttavalla, mutta helpohkolla taittelutekniikalla kolme erilaista, melkoisen taidokkaalta näyttävää tähteä. Ompelin jokaisesta pannulapun: Syystähden, Siskontähden ja Lootuskukan. Kuvassa Siskontähti, joka sopii värinsä puolesta jouluun: 


Taiteltuun tähteen oli vuonna 2011 vielä ilmainen tutorial-ohje, mutta sama ohje löytyy nyt maksullisena esimerkiksi täältä: https://www.pinkponydesign.com/product/fancy-folded-star-pillow

Yksinkertaisempia (ja ilmaisia) versioita samasta mallista löytää, kun etsii ”folded star tutorial”.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.