päätä.

Saatat olla eilisen luukun avaamisen jäljiltä uupunut, koska siinä ehdoteltiin siivoamista. Siksi saat uusimmasta luukusta kepeän ja lyhyen vinkin.

Vastaan kysymykseen ”Minkä värisiä ovat moniväriset kankaat?”

Vinkki: Voit itse päättää, minkä värinen monivärinen kankaasi on. Melkein kaikista kankaista pystyy tietenkin löytämään hallitsevimman värin, mutta joskus värejä on niin tasaisesti ja/tai niin monta, että kankaan "väri" on vaikea määrittää. Mikä silloin neuvoksi?

Etsi yksi hallitseva väri tai valitse yksi väri ja päätä, että kangas on sen värinen.

Opin tämän Judy Hooworthin ja Margaret Rolfen kirjasta ”Spectacular Scraps,” jonka perusteella toteutin ensimmäisen onnistuneen scrappy-työni. Kirjan mallit perustuivat kolmio-neliöihin ja periaatteeseen, että työssä on vain kahta väriä – eli kolmio-neliöt olivat kaikki kaksivärisiä.

He kirjoittivat kirjassaan näin:

Mitä enemmän kokeiluja teet ja mitä enemmän yhdistelet eri kankaita, sitä enemmän opit ja sitä varmemmaksi valintasi tulevat. 
Joissain kankaissa on kumpaakin valitsemaasi väriä. Ne ovat erinomainen lisä tilkkutyöhösi! Mikäli kumpaakin väriä on kankaassa yhtä paljon, päätä, kumman värinen kangas on ja kohtele sitä sen värisenä johdonmukaisesti.

Vapaa suomennos Judy Hooworthin ja Margaret Rolfen kirjasta ”Spectacular Scraps - A Simple Approach to Stunning Quilts”

Otin esiin muutamia arvoituksellisen värisiä kankaita. Minkä värisiä ne sinun mielestäsi ovat?

Tula Pinkin yksisarviskangas – pinkki vai vihreä?
Kangasta on luonteva käyttää punaisena, mutta se toimii myös mielenkiintoisena vihreänä.


Arvoituksellisen värinen kangas!
Tästä leikatut pienet tilkut voivat olla vaaleita, punaisia, vihreitä tai jopa sinisiä/turkooseja. Jos käyttäisin kankaan isompana pintana, se olisi väriä ”monivärinen”.


Harmaa, keltainen vai jotain muuta?
Vaikka keltainen väri hyppää esiin pinnasta, niin Alison Glassin kangasta voisi käyttää myös mielenkiintoisena violettina, koska siinä on sekä pinkkiä että vaaleansinistä/-turkoosia.


Toinen Tula Pinkin kangas – varmastikin limenvihreä?
Koska kankaassa on paljon violettiakin, se sopii ryydittämään tilkkupintaa myös luokiteltuna violetiksi.


Päättämisestä tulee etsimättä mieleen päättely. Olen tehnyt päättelytyötä Tyttären puolesta ja pujotellut langanpäät näkymättömiin näistä sukkapareista:


Tytär opetteli kutomaan sukkia ja on valmistanut käden käänteessä jo monta paria! Ihailen hänen innostustaan ja osaamistaan. Osaan itse kyllä kutomisen/neulomisen perusasiat, mutta en ole eläessäni tehnyt kuin yhden sukan. Käsitöissä pääsin huojahdellen läpi sukankudonnasta sillä yhdellä kappaleella, ja äiti kutoi tekeleelleni parin.

Päätän tämänkertaisen joulukalenterijuttuni tähän. Mitä mahtaa huomenna olla luvassa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.