mieti.

Joulukalenterini kymmenes luukku kehottaa miettimään, ja tänään vinkkaan, että miettisit tilkkupinnan tikkaamista. Vinkkejä onkin peräti kaksitoista!

1.-7. Ajatuksia tilkkupinnan tikkaamisesta. Tässä kirjoituksessani vuodelta 2015 jaan seitsemän ajatustani Tässä kirjoituksessani vuodelta 2015 jaan seitsemän ajatustani tilkkupinnan tikkaamiseen liittyen. Vinkkaan esimerkiksi, että ääriviivatikkaus näyttää paremmalta, jos ääriviivoja on useampi kuin yksi.

8. Kokeile kaaritikkausta. Sain siihen idean Instagramista, @alborve’lta ja se on uusin suosikkini. Tikkausidea-päivityksessäni kerroin, miten sellaisen toteutan.


9. Kolme tikkauskuviovalintaa. Olen aikoinaan kirjoittanut kolmesta tavasta tikata tilkkupinta, ja tämä onkin ollut erittäin suosittu kirjoitus!

10. Spiraalitikkaukset. Ellen keksi muuta tikkauskuviota, ompelen aina spiraalitikkausen tai useampia. Olen myös avannut menetelmääni ommella spiraaleja - niin yksittäisiä spiraaleja kuin useampia samaan pintaan toteutettuina. Kolme spiraalia näyttää valmiina jo hiukan siltä kuin pisarat muodostaisivat kuvion veden pintaan.

Yksittäisen spiraalin ompeluohje löytyy tästä.

Katso tästä, miten tikkaat useamman spiraalin.

11. Tikkaa sydänkuvioita. Toteutin sydänkuvioita ”nopeasti valmistuneeseen tilkkupeittooni,” joka sai nimen Keisarinna Ramandu.


Kuvion tikkaaminen onnistui, kun ensin muutaman kerran harjoittelin kynän ja paperin avulla, miten sydämet seuraavat toisiaan. Seuraavan kerran harjoittelin sydäntikkauksia paperille ennen kuin rupesin tikkaamaan ”Käytä sydäntäsi” -tilkkutyötäni.

12. Toteuta krysanteemikuvioita. Olen itse ommellut pyöreitä, krysanteemimaisia kuvioita Syyssatoa-pussukkaani ja sellaista kuviota, jolla voi helpommin täyttää koko pinnan Marmeladi-pussukkaani.

Kannattaa kokeilla, kumpi kuvio sujuu paremmin. Metsätähdet-tilkkupussukkaa tikatessani olin itse muistavinani, että osaan tikata krysanteemimaista kukkakuviota, mutta eihän se onnistunutkaan ulkomuistista. Onneksi minulla oli blogini, josta katsoa mallia! Sillä kertaa tuo pyöreä kuvio syntyi helposti, mutta toisenlaisesta kuviosta tuli yrityksistäni huolimatta korkeintaan ookoo-tasoista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.