organisoi.

Tänään voisi olla hyvä päivä miettiä joulusiivousta, jos sellaista harrastaa. Siitä inspiroituneena annan peräti 11 vinkkiä organisointiin liittyen.

1.-5. Voisit esimerkiksi tutkailla tämän kauan sitten kirjoittamani blogikirjoituksen viittä vinkkiä työtilan organisoimiseen - ja jos otat oikein hyvin oppia vinkeistäni, työtilasi ei näytä samalta kuin minun (joka en tietenkään noudata omia neuvojani).


Jos työtilan organisoiminen tuntuu helpolta, seuraavassa on kolme kangasvarastojen organisoimiseen liittyvää vinkkiä:

6. Toteuta isosti. Ompele useampia isoja töitä, joihin surutta käytät mittavia kangasvarantojasi.

7. Toteuta pienempää. Ompele paljon useampia pienehköjä töitä, joihin käytät (mielellään melko tuhlaavaisesti leikellen) jäännöspalavarastojasi.

8. Luovu. Voit myös miettiä, malttaisitko luopua osasta kankaitasi muiden, niitä enemmän tarvitsevien ihmisten hyväksi.

Vielä annan kolme vinkkiä siihen, miten voit organisoida tilkkublokkisi tilkkupinnaksi.

9. Tummemmat blokit alareunaan, vaaleimmat yläreunaan. Tätä menetelmää käytän useimmin. Otan kaikki tilkkublokkini ja jaan ne yleensä kolmeen pinoon: tummimmat, keskiväriset ja vaaleimmat. Sitten otan tummimmat-pinon ja latelen ne alimmaisiksi riveiksi, jatkan keskivärisillä ja lopulta ladon vaaleimmat ylimmäisiin riveihin.

Esimerkiksi Matka maailman ympäri -peiton tilkkupinta on organisoitu/sommiteltu näin, vaikka ei ehkä ensi näkemältä uskoisi.


10. Sateenkaarimainen järjestys. Esimerkiksi Cynthia Brunzin suunnittelemaan Geese Migration -malliin (jota ei enää näytä löytyvän verkosta) perustuva Aamuvirkku-tilkkupeittoni on sommiteltu sateenkaaren värijärjestykseen perustuen.11. Värit levittyvät työn keskeltä. Toisinaan on kätevintä aloittaa blokkien järjestäminen keskeltä, ja tähän voi yhdistää sateenkaarimaista järjestelyä. Esimerkiksi Jackpot-peiton blokit on organisoitu keskeltä aloittaen, sillä blokkien taustaväri muodosti ensisijaisen kuvion.


Onneksi sain myös väriympyrät sommiteltua niin, että keltaista oli yhdellä alueella ja punaisia, violetteja ja sinisiä omilla alueillaan.

Kommentit

Allgäumädel sanoi…
You are crazy. They all look so amazing.
Kvilttaaja sanoi…
Organisoiminen on helppoa siinä vaiheessa, kun ottaa kankaat ja tarvikkeet esille uutta projektia varten. Hankaluus tulee vastaan, kun kankaat ja tarvikkeet tulisi organisoida takaisin paikoilleen.
Raija Niemilä sanoi…
Joulukalenterisi on mahtava. Organisoi-vinkki on aina tarpeen ompeluhuoneessani. Siellä on selvästi riehunut jokin mystinen tilkkumyrsky jouluompelusten aikaan. :D
Tilkunviilaaja sanoi…
Thank you! I'm glad you like my work!
Tilkunviilaaja sanoi…
Sinulla on asiat puoliksi hyvin! Minulle ei organisoiminen ole helppoa siinä ensimmäisessäkään vaiheessa. Voi itku! :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva, että tykkäät joulukalenteristani! Minulla on ollut monta mielenkiintoista hetkeä keksiessäni näitä vinkkejä. Ja tilkkumyrskyjä tuntuu kulkevan ompeluhuoneen (eikun anteeksi makkarin ompelutilan) halki täälläkin päin!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.