raidoita.

Luukussa 17 on kolme raitoihin liittyvää vinkkiä. Tai no, kakkosvinkki on linkki blokkiohjeeseen.

1. Kokeile välillä selkeän raidallista välikaitaletta. Raidallinen kaitale tuo kivasti särmää esimerkiksi Sammakkoprinssi-tilkkutyöhöni.


2. Ompele kiva, raidallinen tilkkublokki. Toistan hieman itseäni kun mainostan tätä uudestaan (kerroin blokkiohjeesta jo 11. luukussa), mutta ei voi mitään. Ehkä haluat silti kokeilla tällaisten blokkien ompelemista:


Annan kirjoituksessa myös vinkkejä siihen, miten blokin kankaat kannattaa valita. Valmiista blokeista kokosin lopulta tilkkupeiton, joka sai nimen Villit kuviot.

3. Valitse vaihteeksi raidallinen kangas reunakantiksi. Siis jos valmistat kaitaleen itse. Voit leikata kankaan täysvinoon, jolloin reunasta tulee kivasti vinoraidallinen. Niin kuin esimerkiksi suurin osa Mummola-tilkkupeittoni reunasta:


Näytän vielä kesäisen kuvan valmiista Mummola-peitosta:


Totta kai voit leikata reunakantin myös lankasuoraan. Itsekin valitsin suoraraidallisen reunakantin On laaksoa, on kukkulaa -tilkkupeittooni.


Pidän vinoon leikatun kantin kiinnittämisestä kyllä enemmän, mutta valitsen raidoituksen suunnan ulkonäön perusteella. Ja koska kanttikuvassa näkyi vain peiton taustakangas, näytän melko talvisen kuvan On laaksoa, on kukkulaa -tilkkupeitosta:


Avaan vino-vai-suora-kantti-aihetta vähän lisää.

Sammakkoprinssi-medaljonkityöhöni valitsin tietenkin suoraraidoitetun reunakantin niiden raidallisten välikaitaleiden kaveriksi, mutta en pitänyt sen kiinnittämisestä yhtikäs yhtään. Vaikka venyttelin kaitaletta sitä ommellessani, siitä ei silti tullut täydellinen, vaan vähän löperö. Täytyy varmaan vähän vielä silittää työtä. (Tämä ratkaisu viittaa äidin naapurinrouvaan, jolla oli tapana sanoa ”kyllä se siitä kun sen rässää,” jos jonkin käsityön onnistuminen epäilytti.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.