uusi tilkkupeitto.

Oli aivan pakko saada rinkulapeitto valmiiksi, vaikka lentävistä hanhista ompelemani tosi kirjava peitto saapui Töölön Tilkkupajasta Soilen tikkauksesta ensin.

Kävin läpi kaikki, siis kaikki kankaani etsiessäni sopivaa reunakanttauskangasta. Lopulta päädyin lähes näkymättömään, pellavanväriseen ja yksiväriseen kankaaseen. Omistan ehkä kolme eri yksiväristä kangasta. Oli ihmeellistä, että minulla oli tällainen. Hyvin se peittooni sopii.


Olin taitellut peiton illalla ja nostanut sen sängylle päiväksi. Vein sen iltapäivällä ulos kuvaussessiota varten. Ensin otin taitellusta peitosta kuvan sellaisenaan – tikkauskuviot näkyivät niin mukavasti.


Seuraavaksi leväytin peiton auki ja jouduin pitämään pesutauon. Kissa oli nimittäin päivän aikana käynyt kakomassa peitolle karvapallon. Olin lähinnä huvittunut, en harmissani, sillä olen ajatellut pitää peiton itse. Tykkään tästä niin paljon. Yksi karvapallon jälki sinne tai tänne ei haittaa minua.

Oli kyllä työlästä saada kaikki karvapallojäljet pois työstä, varsinkin sen taustapuolelta, missä on erittäin vaaleita kankaita.

Jos haluat nähdä, millaisen taustakappaleen tein tällä kertaa, katso aikaisempi postaukseni täältä.

Kirjoitin tilkkupeiton tekovaiheista myös postauksessani "tammikuu huhtikuussa".

Tässä parista paikasta vielä kostea peitto, jonka nimi on Matka maailman ympäri.


Maapallo on aika sini-vihreä ja pyöreä, joten tällainen nimi tuli mieleeni. Muistin vasta parin päivän päästä, että yhden tietynlaisella tekniikalla tehdyn tilkkupintatyypin nimi on englanniksi ”Trip Around the World” eli matka maailman ympäri.

Sain apurin pitelemään peittoa, joten sain siitä suoraan edestä –kuvan:


Tässäkin näkyy hieno tekstuuri, jonka tikkauskuvio saa aikaan.

Tilkkupeiton blokkimalli on Lady Harvatinen ”January Quilt Block”. Tilkkutyö on kooltaan noin 150 cm x 181 cm. Olen ajatellut tarjota sitä Helsingin tilkkukilta Syyringin syysnäyttelyyn ”Kesän jatkot”. Tosin olen mukana jo yhdellä tilkkutyöllä, joka oli näyttelymainoksessamme. Ehkä saan mukaan toisenkin työn!

Tästä sainkin aasinsillan mainostaa näyttelyämme. Merkkaa jo nyt kalenteriisi tilkkutyönäyttely ”Kesän jatkot,” joka pidetään Taide-Laaksossa eli Laakson sairaalan kahvilatilassa 6.-30. syyskuuta 2016 osoitteessa Lääkärinkatu 8, talo 4, P-ovi.

Kommentit

Gudrun sanoi…
Very beautiful!!
greetings Gudrun
Kirsti sanoi…
On todella kaunis ♥
Teje sanoi…
Upea! Hienot varit ja kaunis malli! Tikkaus on todella hyva! Voi kisulia.x Teje
Saija sanoi…
Se on todella kaunis!!! Mallikin on ihan huippu. Kissalla on hyvä maku :)
Marle sanoi…
Kissa katsoi, että tuossa peitossa on niin paljon ympyröitä ja palloja jo ennestään, kyllä siihen yksi karvapallokin sopii! Eläimet on niin fiksuja, avarakatseisia ja taiteellisesti lahjakkaita. Minusta tuo peitto on tosi upea, vaikka sen pikku detaljin siitä olet poistanutkin. Ihanat väritkin vielä. Ymmärrän, että haluat pitää sen itselläsi.
Kati sanoi…
Kaunis tuli! Mallikin on oikein mielenkiintoinen. Hyvä suunnitelma - näyttelyyn ja itselle!
Poutapilvi sanoi…
Hämmästyttävää miten värit ja muodot leikkivät, saavat aikaan kolmiulotteisen vaikutelman. Kaunista ja mielenkiintoista!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.