Piiri pieni pyörii.

Voi teitä talvella valmistuneita tilkkupeittoja! Teistä saa vain luonnottoman värisiä kuvia, kuten esimerkiksi Piiri pieni pyörii -tilkkupeitosta vuodelta 2017. 

Värien säätäminen tosin onnistuu minulta nykyään paremmin, ja lopputulos on sentään puna-valkoiseksi tunnistettavissa.
Ensimmäiset Piiri pieni pyörii -peiton blokit ompelin hienoissa ompelulaneissa blogiystäväni Tiinatein luona! Olin jotenkin ajatellut, että ommellessani tekisin samalla kuvituksen ohjeeseen, mutta olin muistanut ottaa työvaiheista vain yhden kuvan. Voi minua!

Tässä on se yksi kuva. Olette varmaan samaa mieltä, ettei tästä vielä ole kokonaisen blokkiohjeen kuvitukseksi!
Kun blokkeja tuntui olevan suunnilleen tarpeeksi tilkkupeittoa varten, rupesin aprikoimaan, miten saisin vaihtelevan kokoiset ja reunoiltaan epätasaiset blokit sopimaan toisiinsa.
Kyllä tilkkuystävistä on hyötyä! Olen saanut lukemattomia hyviä ehdotuksia kanssatilkkuharrastajilta. Tilkkuystäväni Soile ratkaisi blokkien sovituspulman: hän kehotti ompelemaan joka toiselle blokille vaaleat, joka toiselle punaiset kehykset. Pinta alkoikin näyttää erittäin hyvältä!
Kun blokkeja oli tarpeeksi kunnon kokoiseen tilkkupeittoon, otin ompelemani blokit ja sommittelin niistä pinnan.

Muuten: olin taas laskenut blokkini väärin – väärin laskeminen taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus. En osaa luotettavasti laskea blokkeja, jos niitä on yli kymmenen. Minulle jäi peittopinnan sommittelun jälkeen mystisesti vielä muutama kaariblokki, ja ompelin ne myöhemmin osaksi taustakappaletta.

Ehkä innostuit blokkimallistani ja haluaisit toteuttaa samanlaisia. Se onnistuukin seuraavan vinkin avulla - kuvasin blokkiompeluprosessin myöhemmin ja kirjoitin mukaan ohjeen:
Vinkki: Katso ohjeeni blogikirjoituksesta "Ompele näin tilkkublokki, jossa on kaari". 

Tässä on hyötyä myös joulukalenterini 17. luukussa esittelemästäni kaaren ompelumenetelmästä! Näiden kaarien reunat eivät mene tasan, joten ompeleminen on ehkä vielä helpompaa.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Muistan, kun aloitit tätä, mutta vaikka olen lukenut blogiasi säännöllisesti, valmis peitto näyttää silmiini ihan uudelta. Tämä on kyllä kiva, ja oikein sopiva nimi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.