vihdoinkin valmis!

Sain traktorinjälkiä muistuttavista tilkkublokeista kokoamani peiton Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelusta jo lokakuussa, mutta se joutui odottamaan reunakanttausta tähän saakka. Nyt voin kuitenkin esitellä teille valmiin Massey Ferguson -tilkkupeiton:


Olin mielessäni koko ajan ajatellut, että Massey Ferguson -tilkkupeittoni olisi kuvassa näkyvästi oikein päin - että peiton alareuna olisi kuvan alareunassa näkyvä reuna. Jotain kuitenkin tapahtui, ja tälläsin nimilapun kuvan mukaiseen yläreunaan.


Kohtalo on siis määrännyt, että tässä peitossa vaaleampia blokkeja onkin ala- eikä yläreunassa. En rupea purkamaan ja kiinnittämään nimilappua uudelleen.

Onneksi peiton taustapuoli näyttää "ylösalaisinkin" hyvältä.


Vai pitäisikö sanoa "valitettavasti"? Ehkä olisin huomannut erheeni, jos taustakappalekankaassa olisi ollut selkeä ylös-alas-suunta. Ylä- tai alareunalla ei tietysti ole silloin väliä, kun peitto on käytössä. Suunta merkitsee eniten silloin, kun tilkkutyö on ripustettuna näyttelyseinälle.


Peiton uuteen alareunaan osui monta suosikkiblokkiani.


Massey Ferguson -tilkkupeitto on kooltaan noin 146 cm x 199 cm.


Toteutin tilkkublokit American Patchwork and Quilting -lehden kesäkuun 2014 numerossa olleen ohjeen mukaisesti. Tein ensimmäisen blokin kesäkuun puolessa välissä 2014 ja tilkkupinta oli valmis elokuun loppupuolella 2014. Töölön Tilkkupajan Soile tikkasi tosiaan peittoon Baptist Fan -kuvion jo lokakuussa 2014.


Valitsin lyhyen harkinnan jälkeen reunakantiksi turkoosia batiikkikangasta - samaa, mitä käytin taustakappaleen lisäpaloissa. Leikkasin kankaasta täysvinoon 6cm leveää kaitaletta, yhdistin pätkät (kankaan oikea ja nurja puoli näyttävät jokseenkin samalta, joten onnittelin itseäni onnistuttuani ompelemaan kaikki yhdistyssaumat oikein) ja silitin kaitaleen kaksinkerroin.

Kohdistin risareunan peiton reunan kanssa tasan ja ompelin kaitaleen ensin peiton nurjalle puolelle kiinni. Käänsin taitereunan peiton oikealle puolelle ja ompelin kiinni. Kantista tulee hyvin kapea ja topakka. Koska kaitale on leikattu vinoon ja ommeltu peiton reunaan kaksinkertaisena, se on myös hyvin kestävä.

Traktorinjälkiä lumella, sulassa sovussa lukuisten kaninjälkien kanssa:


Aika erikoinen tästä Massey Ferguson -tilkkupeitosta tuli sekä kuvioinniltaan että väritykseltään, mutta tykkään kyllä. Toivottavasti löydän sille hyvän sijoituspaikan!

Kommentit

Unknown sanoi…
Aivan mielettömän upea, reunakaitale on just sopivan levyinen. Onnittelut valmistumisesta!
Anita sanoi…
On kyllä tosi hieno, ei voi muuta sanoa.
Anonyymi sanoi…
Taattua laatua kuten aina.Kyllä olet tehokas ja näppärä.

Pirjo
TeSa sanoi…
Upea lopputulos. Selkeä kuvio ja hienosti valitut värit.
Tiinatei sanoi…
Se on hieno! Tykkään pinnan rytmikkyydestä. Näin maalaisittain nimi kääntyy Massikaksi =D Mietinkin noita jälkiä lumessa, minkä eläimen ovat, näyttivät vieraalle, meillä kun ei noita kaneja juuri pyöriskele täällä.
Aivosolu sanoi…
Sullahan on oikein tuottelias Tammikuu. Valmistuneita melkein joka päivälle!
Tilkkureppu sanoi…
Todellakin upea peitto!
Sinulla on hyvä värisilmä, pidän värimaailmastasi.
Tämä on mielenkiintoinen blokki, vähän kutkuttaisi aloittaa, kunhan saisi keskeneräiset ensin alta pois.
Kati sanoi…
Kuvio on mielenkiintoinen ja peitteestä tuli upea!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Nyt jo valmis! Sinullahan on ollut ihan hurja vauhti tilkkuilussa. Peitto on upea, kauniit värit ja kuvio.
Saija sanoi…
Oikein tyylikäs peitto! Malli on kyllä houkutteleva, siis jonoon...
Marle sanoi…
Valmiina sata kertaa upeampi kuin blokkina! Selkeä ja ryhdikäs. Hieman arvelluttaisi mennä vapaaehtoisesti traktorinjälkien alle.
*VEKKI* sanoi…
On oikein nätti peitto. Tulee jotenkin mieleen sellaiset entisajan peitot. Hieno työ todella.
Tiina sanoi…
Upea tuli tästä peitosta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.