kangertelua kalkkiviivoilla.

Toisinaan olen olevinani näppärä ja järkeilen, miten esimerkiksi yhdistellä tilkkuja tai blokin palasia nokkelammin toisiinsa. Taas sorruin tähän – ja vieläpä siinä vaiheessa, kun olin vihdoinkin ompelemassa vihoviimeisiä saumoja vihoviimeisiin mielenkiintoisiin tilkkublokkeihini!

Ompelin MONTA palaa yhteen tällä tavalla:


Teidän silmänne näkevät varmasti oitis, ettei tällainen toimi.


Itse huomasin ongelman vasta silitysrautaa käyttäessäni. Ei auttanut kuin purkaa MONTA saumaa ja ommella uudestaan.

Tilkkutöihin menee tovi jos toinenkin, ja aikaa saa kulumaan vielä enemmän, kun ompelee väärin. Ja vielä sitäkin enemmän, kun ompelee ensin väärin ja sitten toisella tavalla väärin:


Olen niin tottunut typeryyksiini, etten edes sadatellut. Tyynesti vain purin ompeleet vielä kerran ja ompelin todellakin viimeisen tällaisen blokin kokoon oikein. Sitten pääsinkin sommittelemaan tilkkupinnan keskiosaa, jonka timanttikuviot ovat tummia.


Nopeasti kyhäämäni esittelysommitelma on kuvassa vielä esillä. Silmälläkin näkee, että oikean alakulman neljän blokin yhdistelmä on kuvioiltaan liian sekava.


Keräsin kaikki blokkini pinoon ja jaoin ne neljään ryhmään:

  • Hyväkontrastiset, joissa vaaleat osuudet ovat hyvin vaaleita
  • Vähäkontrastiset (tyyliin ”mitä oikein ajattelin?”)
  • Hyväkontrastiset, joissa vaaleat osuudet ovat tummempia
  • Epämääräiskontrastiset, joissa sekä tumma että vaalea osuus on tosi kirjava.

Sen jälkeen kokosin lattialle neljän tilkkublokin kokonaisuuksia niin, että sirottelin vähä- ja epämääräiskontrastiset blokit sinne tänne.


Ensimmäinen yhdistelmä, joka osoitti myös, että minulla oli tilkkublokkeja juuri oikea määrä. (En olisi juuri ihmetellyt, vaikka minulta olisi puuttunut pari tai jos olisi ollut pari ylimääräistä.)

Valokuvassa tilkkutyöni näyttää aika kivalta, mutta silmällä katsottuna tämä on TODELLA kirjava. No, hätätilassa otan tämän käyttöön retkipeitoksi. Virittelen sommitelmaa vielä.

Onhan tässä vielä muutama juttu tehtävänä, ennen kuin retkipeittoni on valmis. Joudun tasoittelemaan jokaisen blokin ennen kuin ompelen ne neljän yhdistelmiksi, joista puolestani kokoan tilkkupinnan. Sitten sommittelen tähän yhden kierroksen päinvastaisen värisiä blokkeja. Näistä vaiheista lisää myöhemmin!

Kommentit

Unknown sanoi…
Tällä kokoonpanolla vaaleat kaitaleet hahmottuvat hyvin. Vaikutelma on mielenkiintoinen ja selkeä!! Vau, mitä tästä vielä tuleekaan, ihanaa odottaa. (Hassua että varmaan kaikki ompelevat paloja väärinpäin, minä myös ompelimiini vaatteisiin)
Tilkkureppu sanoi…
Olin laittamassa saman kommentin kun Hieno tarkin, että nuo vaaleat kaitaleet erottuvat kuvasta tosi hienosti.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Ihanan kirjava ja timantit tulevat hyvin esiin, myös siinä neljän blokin yhdistelmässä, johon et ollut tyytyväinen.
Irma sanoi…
Kuvassa tuo näyttää todella hyvältä.
Saija sanoi…
Lohdullista kuulla kun muutkin purkavat! Kivalta tuo retkipeitto näyttää!
Aivosolu sanoi…
Sulle olis haaste mun blogissa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.