tilkkupeittoa taaperolle.

Ympyrät on leikattu, alumiinifolion ja pahvimallineen avulla kätevästi preparoitu ja sen jälkeen applikoitu. Vielä olen löytänyt ympyröiden taustakankaisiin jotenkin sointuvia kuoseja, joista olen leikannut kangasneliöitä. Ja nyt ovat kaikki ympyrärivit valmiit ja neljä niistä on vielä ommeltu pariksi:


(No onpa jotenkin masentavat sävyt. Sen siitä saa, kun kuvaa talvisaikaan sisällä.)

Tiedän, ettei malli vaadi erityistä taitavuutta, mutta on tässä vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Melkein suurin työ oli etsiä esiin tarpeeksi monta erilaista lapselle sopivaa kuviokangasta. Kissakankaita oli paljon, mutta päätin suosia muita kuvioita.

Tällainen on työtilani:


Leikkaan, sommittelen ja säilytän vaiheessa olevia tilkkutöitä alustalla, jota muu perhe kutsuu arkisesti makuuhuoneen lattiaksi.

Tilkkupinta on sopivan leveä, mutta ei aivan tarpeeksi korkea, vaan leikkaan vielä muutaman suorakaiteen peiton ylä- ja alariviksi. (Sopivaan korkeuteen ei vaadita kahta kokonaista neliöriviä, vaan kaksi riviä matalampia, neliöiden levyisiä paloja.)

Tiedättekö, tähän peittoon minulla on erikseen ostettuna taustakangas! Ajattelin kyllä tekeväni peitosta vähän pienemmän, joten joudun ehkä vähän jatkamaan kappaletta, mutta en missään tapauksessa joudu kokoamaan taustakappaletta pienistä paloista.

Satuin löytämään melko onnistuneen kännykkäkameraotoksen, joten tässä vielä yksi kuva Massey Ferguson –tilkkupeitosta:


Olen vakuuttunut siitä, että taaperon tilkkupeitosta tulee taaperolle kiva ja sopiva, mutta luultavasti Massey Ferguson –peiton valmistuminen oli minulle palkitsevampi projekti.

Kommentit

kewa sanoi…
Sinun työt on niin kauniit että en löydä sanoja, sen takia jää kommentoimatta...Mutta leikkaatko oikeasti lattialla? Miten polvet-selkä-niska? Kestävätkö? Mun sisko sanoi leikkaavaansa silityspöydän päällä (siellä siis se leikkumatto) mutta minun silityspöytä jotenkin keikkuu...
Tilkkureppu sanoi…
Taaperopeitosta tulee kaunis ja värimaailma on silmiähivelevä!

Mietin tuota samaa miten sinun polvet kestää lattialla tekemisen, itselläni ei enää onnistuisi, vaikka toisinaan joudunkin lattialla isompia töitä järjestelmään, kun pöytä ei riitä, mutta leikkaaminen ei kyllä onnistuisi enää lattialla.

Mutta tietysti jos on pakko ja suuri tekemisen palo on niin silloin kaikki onnistuu:)
*VEKKI* sanoi…
Kyllä jaksan ihailla tuota Fergusonia. On niin kaunis. Taaperon peitosta tulee oikein nätti, kun saat sen vaiheeseen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.