lauantai 31. maaliskuuta 2012

valmis tilkkupinta.

Mansikka- ja suklaajäätelöstä inspiraation saanut tilkkutyöni on koossa:


Rassukka näyttää aika kontrastittomalta, varsinkin yläreunastaan! Mutta oikeassa elämässä siinä on väriä ja elämää (myönnän: aika hillitysti kyllä).

Siltä varalta, että joku haluaisi kokeilla samanlaista, tässä palojen mitat:

- Isot suorakaiteet: 13cm x 19cm
- Pienet, tikkumaiset suorakaiteet: 4cm x 19cm
- Pystysuorat välikaitaleet ovat 4,5cm leveät
- Vaakasuorat välikaitaleet ovat 6cm leveät.

Tilkkupinnassa on 7 x 8 ison ja pienen suorakaiteen blokkia välikaitaleineen ja sen koko on nyt suunnilleen 142cm x 173cm.

Ompelen pinnan sivuille kapeahkon kaitaleen ja ylä- ja alareunaan leveämmän (mahdollisesti jollain ruudukkoraidalla ryyditettynä), jotta peitteestä tulee noin 200cm pitkä.

Tilkkupinta on elellyt ompeluhuoneen makkarin lattialla viikon aika valmiin näköisenä. Palat ovat olleet ensin erillään, sitten ne makailivat riveinä:


Näkymä on koko ajan ollut hämmästyttävästi samanlainen kuin nyt, kun pinta on valmis. Tämä johtunee siitä, että lattia ja matto ovat aika saman väriset kuin taustakankaani.

Idea

Lainasin kirjastosta kirjan ”Homemade Gifts Vintage Style,” kirjoittanut Sarah Moore. Kirjassa on lahjaideoita, jotka perustuvat kirppareilta löytyviin tavaroihin ja materiaaleihin. Hyvä silmäilykirja, mutta en varmaan ryntää toteuttamaan kuin ehkä yhden idean, nimittäin jäännöskankaista kootut ruusukkeet:


Ruusukkeet kengän koristeena houkuttelevat. Minulla on 1980-luvun peruja ainakin yksi, ellei peräti kaksi paria kengän koristeklipsejä. Toisessa niistä on vaaleanpunaiset rusetit, ihan kamalat, mutta voisin purkaa ne ja liimata/ommella tilalle käsityöläisen ruusukkeet.

Sitten pitäisi vain keksiä kenkäpari, johon ruusukkeet voisi klipsaista.

Vajaus

Tässä kuussa en saanut viimeistellyksi varsinaista keskeneräistä”jotain valmiiksi joka kuukausi” –hössötykseen, mutta tulkitsen, etten vielä ole epäonnistunut, koskapa sain kuitenkin jotain valmiiksi myös tässä kuussa (Liisa-vetoketjulaukun).

2 kommenttia:

Soile Kivinen kirjoitti...

minusta tuo on oikein hyvän näköinen tilkkupinta. Aina ei tarvitse olla värejä laidasta laitaan, kunhan pinnassa on vaaleita, tummia ja keskivärisiä. Hieno työ!

satu kirjoitti...

Todella kaunis ja herkullinen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails