Tuesday, 6 March 2012

kauniista kankaista ja yhdistelmistä.

Ihanista kankaista ja kauniista kuosiyhdistelmistä syntyy yleensä viehättäviä tilkkupintoja: ne ovat viehättäviä ihan luonnostaan. Tilkut ja blokit ovat tekemisen aikana lisäksi niin puoleensavetäviä, ettei tekijällä kertaakaan käy mielessä epäilys. Työstä tulee ilman muuta onnistunut.

Entä jos varastoissa onkin kamalia kankaita? Tai kankaita, jotka olivat joskus kauniita, mutta ovat kaapissa muuttuneet rumiksi? (Kummallista, mutta niin käy aika ajoin.) Rumista kankaista ei voi tehdä kaunista tilkkupintaa, eihän? Vai voiko?

Jos toinen kuosi on ihana ja toinen kauniisti ilmaistuna vähemmän ihana? Yhdistelmä ei ole kaunein mahdollinen, mutta siedettävä:


Entä jos yhdistää kaksi aika tylsää/rumaa kuosia? Kyllä. Tuloksena on kohtalaisen ruma tilkkublokki (kamerakin varmaan aisti blokin rumuuden ja epäterävöitti itsensä). Voiko tällaista edes käyttää missään?


Tällaisia rumiluksia kun kokoaa muutaman, täytyy olla hyvin päättäväinen jatkamaan edelleen. Minulla kaihertaa näiden parissa työskennellessäni mielessä epäusko: voiko näin rumista blokeista tulla yhtään mitään?

Synergiaa

Tilkkutyön ihme piilee siinä, miten tilkut ja blokit pystyvät muuttumaan rumista kauniiksi, kun niitä on monta!


Järjestelin muutaman valmistamani sinivihreän tilkkublokin satunnaiseen järjestykseen. Muodostunut tilkkupinta näyttää jo tosi lupaavalta, ja vielä tarkemmin järjestellen tästä (plus lisäblokeista yhdessä) voi tulla oikeinkin hieno.

Ja silti tilkkupinnassa on yksi keskiruma blokki ja yksi oikein ruma blokki, eivätkä käyttämäni kankaat perinteisesti ”sovi” toisiinsa!

6 comments:

TööT said...

ihanat yhdistelmät. Jos kangas on muuttunut rumaksi niin auttaa kun leikkaa sen pieneksi, mutta tässä tilkkupinnassa ei ole mitään rumaa vaan se on eritäin mielenkiintoinen ja värit sopivat yhteen. Ainoa joka ehkä pomppaa mun silmään on marikangas.Sorry Marikangas.

Kvilttaaja said...

Nyt pläjäytit aika haasteellisen yhdistelmän. Tuo raidallinen vihreä on juuri sellainen, jota silmäni eivät pysty käsittelemään. Marimekon unikko varmaan kolahtaa miljoonille, mutta en kuulu heidän joukkoon. Kadehtittavaa rohkeutta tehdä yhdistelmiä, joita itsekin ihmettelee. Malli on tosi kiva. Minuun kolahtavat tämänkaltaiset modernit tilkkutyöt, joissa on käytetty valkoista raikasteena.

Tilkkureppu said...

Tosi kiva tämä malli, selkeä ja valkoiset välikaitaleet sopivat ja rauhoittavat muuten ehkä kirjavaa pintaa, ainoa joka myös pomppaa silmiini tässä kuvassa on tuo marikangas, mutta keskeneräinen työ ei ole vielä valmis, joten odotan mielenkiinnolla minkälainen lopputulos on.

Poppy said...

Voisiko sitä enää paremmin sanoa! Tilkkutyössä voi mielestäni kauniskin kangas "pilaantua" väärässä seurassa ja päinvastoin ruma komistua oikeassa paikassa.

Tiinatei said...

Juu, on myönnettävä, että joitakin yhdistelmiä katsellessä tulee mieleen, etteikö tuohon kauniimpaa olisi löytynyt, mutta sitten kun kokonaisuus on valmis, se onkin häikäisevä! Tämä on yksi suurimmista yllätyksistä, mitä olen lyhyen tilkkuiluni aikana oppinut. Siksi ihailenkin suuresti kykyäsi sommitella ja nähdä työsi "valmiiksi".

Eija said...

Mielenkiintoista. Kiva malli. Vaikka sininen ei olen edes mielivärini tämä ei ole paha yhdistelmä, ehkä ottaisin tuon marikukan pois ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails