siksak-kuvioinen laukku rakenteilla.

Oli aika päästää sini-vihreäsävyinen tilkkupeitteen pinta lepäämään, ettei se valmistuisi liian nopeasti! Joten otin esiin siksak-kuvoisen, musta-valkoisen tilkkupinnan, silitin siihen tukihuovan ja tikkasin:


Pohdin noin 15 sekuntia, millaisia tikkauksia tekisin, ja päätin sitten pitäytyä tosi huomaamattomassa tyylissä. Orgaanisia, loivasti aaltoilevia viivoja siis. Ja pariin kohtaan varjotikkausviiva lähelle toisen viereen.

Palat oli nopeasti tikattu, enkä keksinyt mitään tekosyytä siirtyä johonkin toiseen puuhaan, joten leikkasin laukkuun vuorikappaleet, ompelin siihen sisätaskun ja kokosin sitten niin laukku- kuin vuoripalatkin muotoon. Laukku seisoo jo omillaan:


Tein toisen vuorikappaleen kahdesta palasta yhdistämällä ja sisätaskun samoin, ja ompelin sitten taskun vuoriin näin, että saumaviivat menivät kohdakkain.

Vetoketjuliparetta rupean kokoamaan seuraavaksi.

Kasan pohjalta

Noloa, noloa, mutta tartuin noin 80cm korkeaan, tuolille ilmaantuneeseen vaate- ja kangaskasaan. Siirsin kasasta paikoilleen ne osiot, joille oli oikeakin paikka ja taittelin loput (kasa madaltui huomattavasti). Kun nostin kasassa melkein alimmaisena olleen vaatteen syrjään, sen alta paljastui Missoni-henkisestä kankaasta leikkaamani paitakappaleet, joita muistan etsiskelleeni syksyllä / aiemmin tänä talvena. Olipa hyvä, että löytyivät ennen kesää! Riemuitsisin tästä löydöstä huomattavasti vähemmän, jos nyt olisi hellettä.


Paitakappaleiden alla oli lupaavan näköinen laatikko. Ajattelin toiveikkaasti, että kadoksiin joutunut jojo-työkaluni olisi laatikossa, mutta ei. Laatikko oli tyhjä. Kaikki kadoksissa ollut ei siis ole vieläkään löytynyt. Jojo-työkalu on varmaan siirtynyt neljänteen ulottuvuuteen – muuta selitystä sen täydelliselle katoamiselle ei ole.

Kommentit

Irma sanoi…
Laukusta näyttää tulevan UPEA!
Marle sanoi…
Ryhdikkäästi seisoo uusin luomus. Minusta olisi kivaa, jos löytäisin valmiiksi leikattuja vaatekappaleita.Ompelisin vain kasaan ja siinä se. Mallien etsiminen ja kaavojen kanssa pelaaminen on niin ärsyttävää, että harvoin siihen ryhdyn. Jos silloinkaan.
Lea P sanoi…
Mukavaa kun löytää jotain kadoksissa ollutta, itselläkin oli uudet farkut piilossa yli puoli vuotta kunnes löytyivät sitten "aarrearkkuni" (ompeluhuone) kirjahyllyn päältä mapin alta. On ne kyllä vieläkin siellä, pitäis lyhentää lahkeet että saa käyttöön.
Tiinatei sanoi…
Helpottavaa kuulla, että muutkin kadottavat ja tekevät yllättäviä löytöjä. Minä löydän joskus sellaisia työn alkuja, etten edes muista, mitä siitä pitikään tulla. Kassin alku näyttää hyvälle!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.