kumpi? (tai mikä?)

Pääsin tilkkutyössä nyt siihen vaiheeseen, että saatoin järjestellä blokit design-lattialleni (toisilla meistä on design wall, minulla on design floor), jotta päättäisin niiden keskinäisen järjestyksen.

Vinkki: Kännykkäkamera on todella kätevä apuväline blokkien sommittelussa.

Otan kuvan – näps – ja katson pieneltä ruudulta, miten blokkien väritys soljuu poikki tilkkupinnan. Blokkien järjestys jää näin myös muistiin. Minä ainakaan en muutaman järjestelykierroksen jälkeen enää muista, millainen idea minulla alussa oli! Mutta kuvissa ideat säilyvät.

Kehitin eilen kolme vähän erilaista järjestystä ja päätin silmämääräisesti jo, että ompelen blokit yhteen näin:


Kun nyt olen katsellut ensimmäistä järjestelyä vierekkäin tuon ”lopullisen” kanssa, olen tullut toisiin ajatuksiin.

Tässä ensimmäisessä järjestyksessä on parempi vaihtelu:


Ymmärrän, että Mari-blokki näyttää vieraalta verrattuna näihin muihin! En silti poista sitä, vaan jätän sen paikalleen. Se tuo tilkkupintaan jännitettä. Ilman Mari-blokin erilaisuutta tilkkupinta olisi paljon latteampi ja ”liian siisti”.

Mutta blokit pitää nyt järjestellä takaisin ensimmäiseen järjestykseen. Sitten ompelen ennen kuin ehdin taas muuttaa mieltäni!

Blokkien ympärille tulee vielä jotain, mutten tiedä mitä. Ehkä vaaleanvihreää ja punaista. Ehkä jotain muuta. Katsotaan!

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
tykkään kyllä kovasti tästä modernista lookista. Ja mari tuo siihen särmää. ei kaikkien töiden tarvitse olla helppoja ja ns. täydellisä. mielenkiinnolla odotan millaisen reunan/ reunat siihen valitset, kantista puhumattakaan. taitaa olla yksi niistä aidosti nopeasti valmistuvista.
Marle sanoi…
Ihan kumpi vaan järjestys ja ihanalta näyttää. Tulee mieleen Tunisian sadat upeat kaakelit.
Tilkkureppu sanoi…
Nyt kun näkee nuo kaikki yhdessä ymmärrän tuon marin, ihan ok.!
Tiinatei sanoi…
Minulle kelpaisi ihan kumpi vaan, kauniita!
Satu sanoi…
Niin 'makoisalta' näyttää, että mun on PAKKO kokeilla tuota blokkimallia eli jos pikkuisen matkisin sinua ;) Ja kun kangasvarastojani mylläsin, niin jotenkin noita samoja värisävyjä tarttui käteen... Odotan innolla, minkälaiset reunat keksit!
Tilkunviilaaja sanoi…
Blokkimalli ei tosiaankaan ole itse keksimäni, ja muutenkin näistä jutuistani saa kaikista aivan vapaasti toteuttaa omia versioita!

Kun saat jotain valmista, käy vinkkaamassa. Näkisin mielelläni sinunkin versiosi.
Hei hei, katselemme tässä blogiasi vähän malliksi.
Terv. Marjatta
KristiinaS sanoi…
Tämä eka järjestys on munkin mielestä parempi (siis mikä on tämä alempi kuva). Ei se Mari häiritse yhtään, se on just hyvä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.