Wild Thing!

Rakentelin vuonna 2012-2013 tilkkupeiton blokeista, joita luonnehdin kalterikuvioisiksi (tai säleikkömäisiksi). Se sai nimen Villit kuviot.
Katselen tätä kymmenen vuotta nuoremman itseni ompelemaa tilkkutyötä ja varsinkin valmistusprosessia kuvaavia kirjoituksiani vähän epäuskoisena. Käyttelin (jo silloin) erilaisia kankaita huolettomasti yhdessä! Luultavasti osa valinnoista johtui siitä, etten voinut noin vain mennä kauppaan ja valita juuri mieleni mukaisia kankaita esimerkiksi työn kehykseen.

Ehkä en tänään valitsisi haalean vihertävää välikaitaletta, mutta mitä siitä! Kyllä se villeihin kuvioihini sopi.
Valmistujaiskirjoituksessani valmis kirjava tilkkupeitto kerron myös onnekkaasta sattumasta, jonka ansiosta peitto sai siihen täydellisesti sopivan reunakaitaleen. (Kaitale oli jo joutumassa roskiin, mutta minulle se oli aarre.)

No tämä biisi sitten. The Troggs -nimisen yhtyeen kappale Wild Thing on minulle tuttu varhaisesta teini-iästä asti – ei siksi, että olisin sitä kuunnellut tuoreeltaan, vaan siksi, että isoveljeni äänitti minulle esoteeristen 1960-luvun bändien biisejä kaseteille.

Samainen kappale tahdittaa elokuvan Wild at Heart (suomennettuna Vaarallinen tyttöystävä) yhtä kohtausta. Voit katsoa kohtauksen vaikka heti: 

 

Tykkäsin elokuvasta ja kun näin sen uudelleen muutama vuosi sitten, tykkäsin siitä yhä.

Villit kuviot -tilkkupeitto esiintyi myös vuoden 2020 joulukalenterikirjoituksessa. Kannattaa tutustua, sillä siinä on linkki myös blokkiohjeeseeni! Jos vaikka itse haluaisit ommella samanlaisia kalteriblokkeja.

Katso Villit kuviot -peiton valmistujaiskirjoituksen lisäksi myös kirjoitus blokkien kertomista tarinoista. Niitä ei ole ihan tuhatta, mutta kuitenkin 24 eli hämmästyttävän monta.

Onkohan seuraavassa luukussa jo jotain jouluisempaa? Ei taida olla, mutta suomalaisempaa sentään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.