Rock And Roll Suicide.

Hei! Enää viikko aikaa jouluaattoon! Esittelen tänään Tähtipölyä-tilkkupeiton vuodelta 2013 ja kerron, miten se liittyy musiikkikappaleeseen Rock And Roll Suicide.
On ihme, että pystyin valmistamaan Tähtipölyä-tilkkupeiton. Toteutin sen itse keksimilläni mitoilla ja yhden minipienen, netistä löytämäni kuvan perusteella. Minulla ei ollut kunnollista blokkimallia, vaan ompelin sellaisia sun tällaisia paloja, yhdistelin ja pähkäilin.

Lopuksi luulin saaneeni koko tilkkupinnan kunnialla kokoon, mutta olin väärässä, sillä saumanvarat nipistivät peiton pituudesta liikaa. Jouduin lisäämään pintaan lentävä hanhi -blokkirivit jatkeeksi. Ja ompelemaan rivit vielä kalkkiviivoilla.
Töölön Tilkkupajan Soile keksi tikata lentävät hanhet eri tavalla kuin muun pinnan. Taidokasta!
Tähtipölyä-tilkkupeitto liittyy tietenkin David Bowien albumiin Ziggy Stardust. Kuuntelin sitä samalla kun kanttasin peittoa. Koska osa peiton kuvioista muistutti tähtiä, Ziggyn sukunimi sopi sen nimeksi mitä mainioimmin.

En jaa koko albumia – sen kuuntelemiseen menisi teiltä liikaa aikaa näin joulukiireiden keskellä. Poimin sieltä vain yhden kappaleen, jota kuuntelin paljon kasettimankallani monta, monta vuotta sitten. (Osaan edelleen sen sanat ulkoa.) Tässä alkuperäinen, levylle taltioitu versio, joka on minulle se ainoa oikea.

   

Tästä voit käydä katsomassa nuoren Davidin live-esityksen. 


Joskus muinoin näin David Bowieta haastateltavan, ja hän kertoi tekniikasta, jota hän toisinaan käytti sanoittamiseen. Hän kirjoitti satunnaisia sanoja irtolapuille tai leikkasi lehtikirjoituksista sanoja, pani laput laatikkoon ja sekoitteli. Sitten hän nosteli sanoja laatikosta ja käytti sanoituksissaan.

Tähän biisiin hän on totisesti saattanut käyttää tuota tekniikkaa. ”Time takes a cigarette,…” Merkillinen lause!

Luukun 14 tapaan on todettava, että nykymusiikin sanoituksetkin vaikuttavat latteilta ja mielikuvituksettomilta verrattuna entisiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.