You Should Be Dancing.

Vuonna 2013 osallistuin Tilkkuyhdistyksen tilkkutyökilpailuun teemalla ”Tilkkutanssit” ja sijoituin toiseksi. Sain viime hetkellä jonkinlaisen idean eli piirretyn tanssiaskelkuvion, jonka ympäröisin värikkäillä tilkuilla.
Minähän en osaa tehdä tilkkutyönä esittäviä kuvia, joten en pystynyt loihtimaan kankaasta tanssivia hahmoja tai mitään. Tico-Tico! -nimisen työn sain kuitenkin aikaiseksi.
Työtä tikatessani olisin useaan otteeseen mieluummin tanssinut, sillä valitsin siihen työläät kuviot.

Vaikka hain tilkkutyöhöni salsahenkistä väritystä, niin John Travoltan tanssi elokuvasta Saturday Night Fever sopii tunnelmaan. Taustalla soi siis Bee Geesin kappale You Should Be Dancing.

   

Kävin katsomassa elokuvan melko tuoreeltaan vuonna 1978, ja mieleeni jäivät erityisesti sen tanssiosuudet. Näin sen televisiosta uudelleen muutamia vuosia sitten ja hämmästyin, miten karu elokuvan tarina oli. Muistin vain kimalluksen ja muuvsit.

Jos tilkkutyön prosessi yhtään kiinnostaa, niin lue tämä kirjoitukseni: näin tein tilkkutyön kilpailuun. Kerron siinä yksityiskohtia tilkkutyön rakennusvaiheista.

Koska olin onnekas ja sijoituin kilpailussa, työ jäi kiertelemään Suomea. Sain sen lopulta takaisin vuonna 2015 ja julkaisin sen kotiinpaluusta toisen blogikirjoituksen. Ehkä tykkäät lukea myös sen!

Uudemmassa kirjoituksessani kerron, ettei työlle löydy kotoa seinätilaa. Totta! Se on viettänyt rauhallista elämää vinttivaraston suojissa. Mutta nyt se taitaa lopultakin päästä takaisin tositoimiin ja seinälle ainakin vähäksi aikaa, sillä - huutomerkkejä !!! - valmistelen näyttelykokonaisuutta Kerava-opiston käsityötiloihin, jotka ovat kaupungintalon alakerroksessa. Näyttelyn on määrä avautua tammikuun 2023 alkupäivinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.