Mona Mona Mona.

Yllätys! Enpä tarjoilekaan tänään sinivalkoisia tunnelmia, vaan punavalkoisia!
Kakkosluukussa käväistiin jo Tanskanmaalla, mutta nyt sukelletaan syvemmälle tanskalaisuuteen! Kuvassa näkyvän vetoketjupussukan nimikin on Dannebrog, joka on Tanskan lipun nimi. 

Tiesithän muuten, että Tanskan lippu on maailman vanhin valtiolippu?! Legendan mukaan lippu on ollut käytössä jo 1200-luvulla. 

Päivän musiikkikappale on tuoreempi: Kender Du Det - eller Mona Mona Mona - Søren Kragh-Jacobsen på Strib Vinterfestival 15. februar 2014.

 

Musiikkiesitystä katsellessanne ja kuunnellessanne huomaatte noin minuutin kohdalla, että kappale on kuulijoille tuttu. He osaavat laulaa mukana. Olen itsekin päässyt/joutunut laulamaan tätä.

Tanskanopettajamme esitteli tämän tästä paikallisia lauluja niin, että jakoi meille oppilaille laulujen sanat, pani biisin soimaan ämyreistä ja kehotti laulamaan mukana. Mona Mona Mona oli yksi vaikeimmista laulettavista.

Opettajan mukaan se oli yhtenä vuonna soinut kaikkialla Tanskassa koko ajan.

Kuten blogikirjoituksestani voitte havainnoida, Dannebrog-pussukka oli yksi luokan lahjoista kivalle opettajallemme. Täytin sen muistaakseni Marianne-karkeilla vielä. Kaikki toivat lukuvuoden viimeiselle tunnille punaisia tai valkoisia tai punavalkoisia juttuja.
Huomisessa luukussa on taas toisenlainen tunnelma, sen lupaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.