Reissumies ja kissa.

Lupailin eilisessä joulukalenteriluukussa, että jakaisin neuvon. Mutta hyvänen aika! Minkä ihmeen neuvon voisin muka antaa otsikolla Reissumies ja kissa?!?!
En mitään ihmeen neuvoa, vaan hyvän neuvon: Arvostele omia töitäsi kannustaen. Jaoin neuvon viimevuotisessa joulukalenterissani, ja sitä luettiin toiseksi vähiten. Kysymyksessä on kuitenkin tärkeä asia! Kun käyt linkin takana, selviää sekin, miksi juuri Reissumies ja kissa sopii tämän päivän teemaan!

Seuraavaksi voit kuunnella Tapio Rautavaaran tulkinnan laulusta:

 

Miten hienon ja vivahteikkaan tarinan pystyykään kertomaan muutaman säkeistön mittaisessa laulussa!

Noudatan ohjettani ja arvostelen uusinta, vielä keskeneräistä tilkkutyötäni kannustaen. Aloitin sen tekemistä innokkaana ja lopulta kyllästyin siihen perusteellisesti.

Ajattelin, että teen sen suunnitteilla olevaan näyttelyyn, mutta nyt en ole varma, onko se riittävän edustava.
Tässä siis kannustukset itselleni, kannustavalta minältäni:

"Onhan se aika erikoinen … mutta siinä on paljon kivoja värejä! Keskellä näkyvät, paperiompelulla toteuttamasi talot ovat tosi kivat. Mukavaa myös, että ne pääsivät vihdoin kasojen syövereistä ihan esille asti!"

Ompelin talot KÄSIN paperiompeluna vaikka kuinka monta vuotta sitten ja löysin ne epämääräisestä laatikosta vuonna 2016. Silloisessa kirjoituksessani totean hellyttävän luottavaisesti: ”Tästä tulee joskus jotain”. Ja no, jotain siitä tuli – keskusta tilkkuseinävaatteeseen, jolle annoin nimen Kylä lähtee.

Mitä kannustava minä vielä sanoisi? ”Vaikeatkin osat sitten onnistuivat – epäilyksistäsi huolimatta.” (Sain ommelluksi mustat viivat uloimpiin paloihin niin, että ne osuvat toisiinsa melko uskottavasti.) ”Onneksi tajusit myös viedä sen Soilelle Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi, niin sait sen valmiiksi!!”
Kannustava minä: ”Katso, miten paljon kivammalta työsi näyttää tikattuna! Hyvä sinä! Ja hyvä Soile!”

Kannustava minä sanoo vielä: ”Tiedän myös, että sait hauskan idean seuraavaan tilkkutyöhön – tämä projekti ei ollut siis ollenkaan hukkareissu!”

Ja huomisessa luukussa päästään taas tekemisen makuun, ainakin päivän biisissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.