Peto on irti.

Joulukalenterin puolen välin kunniaksi jaan kirjavan Pöydät täyteen -tilkkupeittoni tarinaa.
Tilkkupeitossa on jotenkin herttainen väritys – miten siitä muka voisi tulla petoja mieleen?

No, eihän siitä tullutkaan petoja mieleen, vaan bileet! Ja koska olin silloin juuri sattunut katsomaan Antti Tuiskun musiikkivideota kappaleesta ”Peto on irti,” nappasin peitolleni nimen kertosäkeistöstä. Voit katsoa Ana Tuden hillittömän videon tästä:

  

Olen nähnyt Antti Tuiskun keikallakin. Mies osti meille liput Bailantaihin, jota siirrettiin kaksi tai kolme kertaa, kunnes konsertti viimein toteutui syyskuussa 2022. Olin huolissani säästä – syyskuussa voi olla millaista tahansa – mutta ilta oli ihana. Katsokaa vaikka!
Tilkkublokit tuovat mieleen pöytäliinat, ja värivalikoima on melkoinen kattaus – Pöydät täyteen -peitto sai siis ihan loogisen nimen!
Rakensin tilkkupinnan economy-tyyppisistä blokeista – saman tapaisista kuin käytin Tupla vai kuitti -tilkkupeittoon. Silloin leikkasin nurkkiin kolmiot ja ompelin ne (ja vielä toisen kierroksen kolmioita), mutta tässä projektissa ompelin blokkien kulmat snowball-menetelmällä. Otin siis neljä neliötä, jotka ompelin isomman neliön kulmiin ja käänsin. En ehtinyt kyllästyä kolmioihin silloin!
Huominen joulukalenteri on kesympi, mutta hyvällä mielellä silti! Ollaan kepeitä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.