I’m Not in Love.

Jouluaatto on alle kymmenen päivän päässä! Sen kunniaksi jaan Rakkaani-tilkkupussukan tarinaa, jonka liitän 10cc:n ihanaan hittibiisiin ”I’m Not in Love”.
Oikeasti 10cc ja heidän musiikkinsa eivät olleet mielessä Rakkaani-pussukan nimeä miettiessäni – enkä itse asiassa joutunut miettimään nimeä lainkaan. Pussukka nimesi itse itsensä! Lue Rakkaani-pussukan esittely oudosti nimetystä kirjoituksesta: kuudestoista virhe. 

Suloisesta ja rakastettavasta ulkomuodostaan huolimatta Rakkaani-pussukka toimii siis myös 16. vetoketjunompeluvirheeni mannekiinina. Jos haluat tutustua ällistyttävään määrään virheitä, joita yksinkertaista vetoketjupussukkaa ommellessa voi tehdä, niin katso täältä: kuinka monta virhettä sitä voikaan tehdä. 

Silloin olin siis tehnyt vasta 15 erilaista virhettä, mutta kirjoituksen julkaisemisen jälkeen olen onnistunut keksimään (ja tekemään) vielä kaksi lisää: tämän 16. virheen ja sitten 17:nnen, jonka tein joululahjoja laatiessani vuonna 2020. Ehkä sekin kiinnostaa sinua! 

Hauska sattuma - tässä kuvassa Rakkaani-pussukka poseeraa eilisestä luukusta tutun Xanadu-pussukan kanssa:
Lopultakin pääsen päivän biisiaiheeseen. 

Hämmästyin tutustuessani I’m Not in Love -kappaleen faktoihin. Yhdistän sen 1980-lukuun, mutta se julkaistiin jo vuonna 1975. Voit katsoa ja kuunnella esityksen tästä:

   

Löysin 10cc-yhtyeen vahingossa. Keräsin nuorena vinyylilevykokoelmaa säästäväisyyttä harjoittaen eli kävin aika ajoin läpi paikkakunnan Sokoksen poistolevylaarin. Saatoin ostaa minkä tahansa levyn, kunhan hinta oli sopiva (lähes ilmainen) ja levynkansi näytti yhtään houkuttelevalta.

Yhdeltä laarikeikalta tarttui mukaan 10cc:n ”How Dare You” -älppäri. Sepä ei ollutkaan huti eikä edes keskinkertainen (nuo levyostokseni yleensä olivat keskinkertaisia), vaan se oli loistava! 

Levyllä ei kerrottu yhtyeestä mitään enkä vaivautunut hankkimaan heistä lisää tietoa, vaan keskityin nauttimaan tästä yhdestä levystä. (I’m Not in Love -biisi ei ollut tällä levyllä, vaan löysin kappaleen myöhemmin.)

Olin niin tietämätön, että jossain vaiheessa luulin 10cc:tä hollantilaiseksi bändiksi. Edelleenkään en pysty nimeämään yhtyeen jäsenistä ainuttakaan – vaikka olen sentään nähnyt heidät keikalla. Tai ainakin heidän nykyisen kokoonpanonsa. Ajoimme vuonna 2017 kavereiden kanssa Seinäjoelle asti saamaan live-kokemuksen. (Kyllä kannatti!)

Minkä musiikillisen tai muunlaisen helmen mahdan tarjoilla huomenissa? Pysyhän kanavalla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.