seitsemästoista virhe.

Ennen kuin syöksyn virheiden ihmeelliseen maailmaan, esittelen viisi nopeasti uutta vetoketjupussukkaa. Ne kuuluvat paitsi tähän aiheeseen, myös Hejsan-mallistoon, ja koska ne on ommeltu kankaista, ei tilkuista, annan erälle vain yhden yhteisen nimen ”Lahjakkaat”.
Valitsin vetoketjuvarastosta lyhimmät ketjut ja kangasvarastosta paksummat kankaat ja ompelin yksinkertaisimman mahdollisen vuoritetun pussukan. Kokeilin juuri tällaista yli vuosikymmen sitten ja sovelsin menetelmää sittemmin tilkkupussukoihin. Silloin en aavistanut, millaisiin pussukkamassoihin kokeiluni vielä johtaisi!

Pussukat tulevat lahjoiksi vähävaraisille nuorille, Joulupuu-keräykseen, jos sellaiseen pystyy lahjat toimittamaan. Näiden sisälle tulee lahjakortit. Valitsin pussukoiden kuviot niin, että ne ehkä sopisivat myös pojille.
Ja nyt onkin sopiva aika kertoa seitsemännestätoista virheestä. Ensin vähän taustaa:

Vuoden 2019 syyskuussa ihmettelin, kuinka monta virhettä sitä voikaan tehdä – siis pelkässä vetoketjupussukan ompelemisessa. Vastaukseni oli tuolloin viisitoista, mikä oli hämmästyttävää. Yllätin itseni kesäkuussa tekemällä kuudennentoista eli Sivusaumavirheen. Ompelin vahingossa vetoketjun reunan sivusaumaan kiinni.

Lahjakkaat-erän yhtä pussukkaa ommellessani sitten … rummunpärinää … tein seitsemännentoista virheen:

17. Tuplavirhe. Asetan vetoketjun kahden päällikappaleen ja vuorikappaleen väliin. (Myönnän, ettei tällaista virhettä hevin tapahdu, kun päällikappaleet ovat vanutikattuja tilkkupintoja.)
Taas jouduin ratkomaan hyvin ompelemani sauman!

Virhekuvassa näkyy myös pussukoihin löytämäni vuorikangas. Se on tosi kivaa Elizabeth Hartmanin kuosia, mutta minulle sen verran oudon väristä, että raaskin käyttää sitä vuoriin. Yhdessä pussissa on kyllä vihreä vuori.
Tässä ne ovat kaikki. Yhdessä on pala erittäin isokuvioista Marimekko-kangasta. Muut ovat mitä lie kaupallisia kuvioita. Ongelmallinen pussukka on tietenkin tuolla kauimpana!
Uhosin viime kirjoituksessani, että ostaisin itselleni tilkkutyöbingopalkinnon. Ja ostin. Nam!
Olen jo avannut rasian, syönyt useita konvehteja ja myös tarjonnut Miehelle. Jalomielinen minä!

Kommentit

Pussukkaompelut ovat kyllä kivoja ja ihania pussukoita syntyikin! Virheistä lopulta onneksi oppii, mutta aika monta kertaa itsekin on niitä tullut tehtyä :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.