joulun tunnelmaa!

Pääsin etuajassa joulutunnelmaan väkertämällä kaksi jouluista mukimattoa. Mukimatto eli mug rug on alunen, jolle voi asettaa paitsi kupin, myös vaikkapa keksin tai piparin. Niiden kokoa ei ole standardoitu, ja minun mukimattoni ovat kooltaan 7 1/8” x 5 1/4”

Minä ja kuusi muuta tilkkutyöharrastajaa saimme kangaspalan uudesta, laadukkaisiin tilkku- ja kirjontakankaisiin sekä lankoihin ja käsityövälineisiin erikoistuneesta kaupasta, Sentti & Tuumasta. Tehtävänämme oli ommella kankaasta jouluinen mukimatto. 

Mietin, miten teokseni koristelisin, ja päädyin tekemään muutaman joulukankaisen kuusikulmion, kolme kumpaankin mattoon. Ompelin ne ensin piilopistoin kiinni kankaaseen, jolloin sain ne asettumaan juuri oikeisiin kohtiin. Sitten surautin suorat ompeleet kuusikulmion muotojen mukaan.

Ensimmäiseksi valmistui Joulukiireet-mukimatto:
 

Kirjavat kuusikulmiot eivät kunnolla erotu tähtikuvioiselta pohjakankaalta, ja korostin kirjavuutta myös reunakanttauksella. Siksi matto näyttää kiireiseltä tai ainakin levottomalta.
 

Toiseen mukimattoon valitsin kuusikulmiot tarkemmin, ja siksi se näyttää levollisemmalta. Sen nimi onkin Joulurauha. 


Asettelin kuusikulmiot tahallani vähän vinoon mukimaton reunaan nähden, koska edellisessä versiossa palojen pitäminen tarkasti paikallaan osoittautui vaikeaksi. Siksi tikkaukset tuntuvat menevän vinoon – siis ne menevät vinoon, mutta eivät kuusikulmioiden mielestä.

Olisin mieluusti käyttänyt valmiiksi leikattua ja taitoksin varustettua reunakanttia, mutta löysin vain luumunpunaisen, en kunnollista punaista. Valmiin kantin käyttäminen jäi ajatukseksi.


Löysin onnekkaasti joulukangasvarastoista palan, joka ei pitkään aikaan ole tuntunut sopivan mihinkään muuhun joulukuosiin. Tähän se sopi kuin nenä päähän!
 

Minua ennen mukimattonsa ovat julkaisseet blogissaan 
Tulossa on vielä kolme muuta mukimattoa!

Teokset on julkaistu (ja julkaistaan) Instagramissa, ja aihetunnisteella #SenttiJaTuumaChristmasMugRug ne löytyvät kaikki.
 

Mukimattojen kiva, tähtikuvioinen kangas on Andover Fabricsin Star Bright, väri Dark Red. Kiitos Sentti & Tuumalle kivasta ideasta, kankaasta ja siitä, että sain osallistua hauskaan yhteisprojektiin!

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Hieno toteutus mukimatoissa. Tilanteen mukaan voi käyttää kiirettä tai rauhaa. Täällä periferiassa ei aina tiedä, mitä suuressa maailmassa tapahtuu, joten on kiva löytää uusi tilkkukauppa.
Tilkkureppu sanoi…
Kiva jouluinen mukimatto ja virittää jouluun mukavasti näin marraskuussa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.