lokakuun tilkkuja. kankaita!

Kesämuistoja-pussukan sukulaispussukka on melkein valmis, ja jipii, taidan muistaa ommella ja kiinnittää siihen myös kiinnipito-/riiputusrenksun:


(Taiteltu vaan ei ommeltu renksu kuvassa päällimmäisenä.) Pussukassa on siis 15cm pitkä vetoketju. Se on koottu tilkuista niin, että pääasiakangas on ylimpänä, jolloin ei ole pelkoa sen jäämisestä pohjapuolelle vähän piiloon. Kokosin tilkkupinnan ensin ja tikkasin sen sitten loivasti aaltoilevin tikkauksin kiinni jäykistyskerroksiin eli collegejersey- ja tikkausvanupalaan.

Vuorikangasta esiintyy myös pussukan päällisen tilkkupinnassa. Vetoketjua kiinnittäessäni minulle käy yleensä näin, eli vuorikappaleet näyttävät alkavan ja päättyvän eri kohdilta.


Ei haittaa. Tasoitan epätasaisuudet samalla kun ompelen pussukkakappaleita pussiin.

Joku tulee jonkun luo

Olen kuullut sanonnan ”raha tulee rahan luo” ja ihmiset ilmeisesti uskovatkin siihen. Humoristiset rikastumisvinkitkin tuntevat esimerkin siitä, miten ansaitaan miljoona. Vinkki alkaa: ”otetaan ensin miljoona euroa”. Mutta tulipa raha rahan luo tai ei, minusta tuntuu, että kankaat tulevat kankaiden luo! Olen varmaan jo aikaisemminkin vähän ihmetellyt sitä, miten paljon tunnun saavan kangaslahjoituksia nyt, kun minulla on jo ”melko mittava” kangasvarasto koottuna. En silti kieltäydy juuri koskaan, vaan otan vastaan kaiken tarjotun kangastavaran erittäin kiitollisena!

Eilen sain valtavan Ikea-kassillisen kankaita. Valikoima oli jännittävä! Kassissa oli kolmessa eri muovikassissa erilaisia ja eri kokoisia kankaita, ja yhdessä kassissa oli merkintöjen mukaan kankaita, jotka oli pakattu varastoon 1970-luvulla!


Kävin kassit läpi nopeasti selaillen. Mikä aikamatka! Miten mielenkiintoisia kankaita kasseista löytyikään! Otin esille pienehkön kaistaleen Tampellan kuosilta vaikuttavaa puuvillaa ja etsin sille (ehkä hiukan liian saman sävyiset) kaverikankaat, että pääsen ompelemaan siitä pussukkaa:


Eilen kassista löytämäni vintage-kangas alimpana. Varastoissani oli siihen sopivaa kelta-valkoraidallista aiemmin saatua, myös vintage-kangasta. Ehkä näihin vintageihin tulee särmää, kun yhdistän ne hyvin uusiin kuoseihin. Katsotaan!

Pussukka ja kassi mukana menossa

Siskoni on ehkä paras asiakkaani ja ainakin hän on uskollisin fanini – hän tykkää miltei jokaisesta teoksestani ja on aina kiinnostunut näkemään uusia luomuksia. Annoin hänelle tässä taannoin ”Iltahämärässä” -tilkkupeitteen, ja hänellä on myös kolme tekemääni PC-laukkua: Liskot, Punatulkut ja ensimmäinen tekemäni eli Linnut (tästä ei ole kuvaa). Hän ei taida kuljettaa näissä laukuissa aina PC:tä vaan ehkä myös jotain muuta.

Hänellä on myös muutama tilkkulaukku, pussukka ja kassi, esimerkiksi applikoidulla tilkkukukalla koristettu pinkki tilkkukukkakassi. Kassissa hän kuljettaa Vadelmaunelma-vetoketjupussukkaa:

Kommentit

Irma sanoi…
Eipä ihme että siskosi fanittaa sinua, niin kivoja ovat kauniita ovat työsi:)
Kangaslahjoitusten saaminen on aina yhtä mukavaa ja jännittävää, kankaita penkoessa syntyy kaikenlaisia ahaa-elämyksiä:)
Riitta Sinikka sanoi…
Oi,miten kauniita olet tehnyt!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.