köyhää aikaansaannosta.

En ole muutamaan päivään saanut oikein mitään aikaiseksi. Tai no, olen tehnyt muutaman keltasävyisen tilkkukaitaleen uutta tilkkulaukkua varten:

Keltaisia tilkkuja tilkkulaukkuun

Kokeilin myös blogosfääristä sattumalta löytämääni poimupussukkaideaa. Kuvia ja teko-ohje oli jossain, en valitettavasti enää muista, missä.

Poimutettu pussukka, tilkkutekniikkakokeilu

Tämä on ihan kokeilu. Huomaan jo kaksi asiaa:

- Olin ajatellut tehdä pussukkaan pohjan, mutta kiirehdin ompelemaan rypytysompeleet liian keskelle kangaspalaa. Siispä nyt keskellä näkyvä kissakangasvyöte holahtaisi valmiissa pussukassa ehkä liian lähelle pohjakohtaa ja näyttäisi kummalliselta.

- Olikohan alkuperäisessä ohjeessa tehty ihan taviskangaspussukka? En huomannut tarkistaa. Minähän en halua tehdä tavispussukoita, vaan aina uniikkeja ja mieluiten vanutikattuja. Miten mahtavat vanutikkaukset onnistua tällaiseen laskostettuun malliin? Tätäkin täytyy vielä miettiä ja ehkä kehitellä edelleen.

No ensimmäinen kappale voikin olla vähän harjoitteluhomma.

Kuvasta näen, että käyttämäni beigehtävä kangas näyttää kuin siinä olisi hileitä. Siinä ei ole, vaan kankaan painokuvio on toteutettu noin hauskasti. Elävänä kangas ei näytä ihan noin hohtavalta!

Huonoon aikaansaantiin on vähän syyn tapaistakin. Meillä nimittäin Tytär kaverinsa kanssa ottivat ja siivosivat vinttivarastomme. Meillä on kaltevakattoinen vintti yläkerran toisella sivulla ja se on nyt seitsemän vuotta vain ollut ja kumuloitunut.

Tytär ja kaverinsa kävivät kaikki tavarat läpi ja järjestelivät ne fiksusti laatikoihin ja hyllyille, jotka Mies hankki, kokosi ja asensi viikonloppuna. Tähän asti tavarat ovat asuneet vintin lattialla pinoissa, kasoissa ja röykkiöissä, mikä ei ole edesauttanut tilan siisteystasapainoa.

Siivouksen tuloksena on siisti vintti:


Siivouksen aikana kasat, pinot ja röykkiöt sekä kokoamista odottaneet laatikot ynnä muut olivat levällään yläkerrassa. Vaikka olisin periaatteessa mahtunut niiden sekaan leikkelemään ja ompelemaan, en saanut oltua. Jotenkin tuntui siltä kuin ei olisikaan ollut yhtään tilaa työskennellä.

Ei siis oikea syy mutta syyn tapainen. Nyt kun tavarat ovat hyllyillä ja vintti on siisteyttä pullollaan, ompeluhuoneeni makkari on taas käytettävissä. Toivottavasti pääsen taas vauhtiin ja saan jotain valmista aikaiseksi!

Kommentit

kewa sanoi…
Ihanat keltasävyiset tilkut!
Ultsi sanoi…
Olisko pussukan ohje täällä:
http://www.noodle-head.com/2010/04/gathered-clutch-tutorial.html
Tilkunviilaaja sanoi…
No Ultsihan sen sanoikin. Kyllä oli ohje/idea juuri tuolta!
Marle sanoi…
Ihan jännällään odotan millainen ryppypussukasta tulee!
Keltaiset tilkut ovat tosi hauskat ja tuo kissakangas ihana. Kiitos, kissakankaat tulivat perille. Tuhannet kiitokset! Paluupostissa tulee sinnepäin jotain hauskaa.
Eihän sitä aina jaksa / ehdi ommella, vaikka tuntuu siltä,e ttä öisinkin ideat pursuvat päähän ja aamulla päästä kankaalle.Minä raivasin kellaria ja sain 2 isoa pyykkikoria täyteen vaatteita ja kenkiä punaiselle ristille.
Anonyymi sanoi…
Hienosti järjestetty vintti, löytyikö kangaskätköjä? Pistimpä tuon pussukkaohjeen itsellenikin talteen. Terv. LeaP.
Tilkunviilaaja sanoi…
Vintiltä löytyi varmasti kangaskätköjä, tosin en ole vielä käynyt läpi esimerkiksi jättiläismäistä muovilaatikkoa, joka näyttäisi olevan täynnä pienehköjä tilkkuja. Pitäisi varmaan tehdä pikkutilkuista nukenpeitto(ja) Lapsettaa -näyttelyyn tarjolle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.