tikkaussaavutus.

Valtavan henkisen ja hyvin vähäisen fyysisen ponnistelun tuloksena sain vaihdetuksi ompelukoneeseeni konetikkaukseen erinomaisen hyvin sopivan erikoispaininjalan. Vaihto kestää tosiaan pari minuuttia eikä ole vaikeaa, mutta helpompaa on porskuttaa peruspaininjalalla eteenpäin ilman mitään vaihtoja.

Tosin esimerkiksi tällaista pintaa ei tavallisella paininjalalla saa tehdyksi:


Olin jo ajat sitten päättänyt tehdä tähän laukkuun ”pikkukivipinnan” ja käyttää rohkeasti taustakankaasta poikkeavan väristä tikkauslankaa. Käytin vaihtuvaväristä keltaista lankaa.


Alussa oli hankalaa. Ylälanka sotkeutui syöttäjiin ja kiristyi kiristymistään, kunnes huomasin pysähtyä. Seuraavaksi taistelin alalangan kanssa, kunnes kahden surkean aloituksen jälkeen huomasin, ettei se pujottunut oikein. Näiden kommellusten jälkeen tikkaaminen alkoi sujua, ja sain valmiiksi sekä etu- että takakappaleen.

Vaihdoin saman tien tikkauspaininjalan tilalle tavallisen paininjalan.

Jee! Laukun valmistus etenee! Tosin en saanut itsestäni irti enempää kuin tämän tikkauksen ja muut keskeneräiset tehtävät lykkääntyivät edelleen. Laukkuun pitää seuraavaksi löytää sopivat kankaat ja yhdistelmät vuoriin, vetoketjulipareeseen ja sankoihin. Niin ja sopivan pituinen ja värinen vetoketju!

Kommentit

Irma sanoi…
Tikkaus näyttää hyvältä, ei uskoisi siinä hankaluuksia olleen:)
Soile Kivinen sanoi…
Tikkaus näyttää tosi upealta, toisinkuin mun söherrys. Arvatenkin avainsana on kuvion kertaus.
vekki sanoi…
Kivan näköinen tikkaus ja tätähän voi käyttää moneen eri paikkaan. Oikein nättiä.
Marle sanoi…
Tuo tikkaus on hienoa! Työvikseen upposi ainakin minun kahvipussit. Unohdin eilen sen sanoa, kun oli niin paljon muuta kiinnostavaa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?