tähti taiteltu.

Sormet ihan syyhysivät päästä taittelemaan loputkin tähdestä, ja niinpä tähti on valmis. Täydensin kuvion neliömäiseksi, näin:


Ohjeessa neuvottiin käyttämään yläsyöttäjää (walking foot) jo siinä vaiheessa, kun ompelee pinoja taustakankaalle. Käytinkö? En käyttänyt – minunhan olisi pitänyt uurastaa minuutti, pari ruuvailun ja paininjalan vaihtelemisen parissa. Lopputulos näytti tässä vaiheessa silti hyvältä.

No, pannulappuhan ei ole lappu eikä mikään, ellei siinä ole vähän eristekerrosta ja taustakangasta ja jotain tikkauksia. Pihistelin ja leikkasin eristeeksi vain yhden college-jerseypalan, koska tähden kohdalta lappu on oikeinkin paksu jo ilman välikerroksia.

Ja sitten tikkaamaan. Ohjeen henkilö oli tehnyt ”yksinkertaisia varjotikkauksia,” joita päätin itsekin kokeilla. No joo:


Ilman yläsyöttäjää varovaisesti ommellut varjotikkaukset, ensimmäinen tikkauskierros, melko ok tulos. Muutamassa kohdassa kangas jäi vähän taitoksiin. Tikkaaminen oli kuitenkin mielettömän hidasta, joten seuraavaksi kerrokseksi piirsin pari viivaa sakaroiden väliin ja ompelin ne sakaralovesta aloittaen kahtena eri tikkausviivana. Ryppyyntyminen oli vähäisempää, mutta voi sitä pääteltävien langanpäiden määrää! Olen ommellut vasta kaksi viivaa ja langanpäiden päättely uuvuttaa jo nyt.

Tähti- ja muutkin suunnitelmat

Tytär arvioi tähden aivan liian hienoksi käytettäväksi niin vaatimattomassa kapineessa kuin patalapussa. Seuraavaksi voisinkin tehdä kolme punasävyistä tähteä jouluisemmista kankaista. Ompelisin tähdet riviin keskenään ja loihtisin siis pienen jouluaiheisen taulun. Vastaavanlainen joulutaulu voisi olla myös vihreä.

Tosin näitä suunnitelmia ennen täytyy tehdä seuraavaa:

- Kelta-mustan tilkkulaukun tikkaaminen. Olen kyllä henkisesti jo aika lähellä tämän aloittamista, sillä eilen illalla melkein jo vaihdoin koneeseen tikkauspaininjalan.

- ”Nopeasti syntyneen” tilkkupeitteen tikkaaminen edelleen. En juuri nyt tunne itseäni niin sinnikkääksi, että tikkaisin peitteen valmiiksi asti, mutta lisänä rikka rokassa!

- Ja Helsingin tilkkukilta Syyringin haastetyön eli Lapsettaa-teemaisen vauvanpeiton tikkaaminen on peräti aloittamatta.

Kommentit

Marle sanoi…
Tosi upea tähti! Tekotapa on kyllä liian monimutkainen minulle. Toi voisi olla semmoinen koristepatalappu, jota ei saisi käyttää ollenkaan.
Irma sanoi…
Hieno siitä tuli!
Milja sanoi…
Tulee lämpimiä muistoja tuosta. Yksi tosi kiva työkaveri teki mulle 90-luvun alussa tuollaisen malliksi nitojalla ja toimistopaperilla. En koskaan toteuttanut kankailla, vaikka malli oli hyvä.
Kati sanoi…
Onpas todella kaunis!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.