tilkkulaukku mallillaan.

Puna-musta-valkoinen tilkkulaukku seisoo nyt omillaan. Ihan totta, kiitos tukihuovan, se on niiiin jäpäkkä että! Katselen epäluuloisena laukun vielä huolittelematonta yläreunaa ja sormiani pistelee jo valmiiksi.


Olen tässä kuvassa harsinut toisen puolen vetoketjuliparetta kiinni laukun yläreunaan. Pari kertaa otti jo auts! neula sormeen. Taustalla kajastaa punaisehko pitkulainen juttu, se on toinen laukun sangoista.

Taskua ommellessani yllätyin. Olin koonnut taskun päällisen ja ommellut sen taustakankaansa kanssa pussiin sekä kääntänyt oikein päin, kun huomasin kankaassa kuprun. Siinä oli ihan selvä virhe!


Jos olisin huomannut virheen ajoissa, olisin voinut leikata taskupussin toisesta kohdasta, mutta tässä vaiheessa uusintatyö ei houkutellut. Vaan ei hätää! Kiinnitin Tilkunviilaaja-kangasmerkin virhekohdan päälle.


Yleensähän kiinnitän merkin taskupussin yläreunaan, jotta se näkyy oikein hyvin ulos kun laukun avaa. Ihan hyvin tämäkin kyllä toimii, ja mikä tärkeintä, kankaan virhettä ei enää näy.

Uusi pussukkako?

Lahjoituksena saamassani kangasaarrekassissa näytti olevan myös hempeää väriä. Kuvassa alimpana oleva vaaleanpunainen kangas innoitti kokoamaan mukaan kolme hyvin erilaista kaverikangasta:


Jospa tekisin näistä vetoketjupussukan?! Järkevämpää tosin olisi aloittaa vähän kookkaampi projekti, esimerkiksi PC-laukun paranneltu versio, jota olen mielessäni joskaan en käytännössä suunnitellut.

Kommentit

sinusta on tullut minulle varsinainen Tutor...luen jatkuvasti sivujasi ja selaan vanhoja juttujasi ja opin aina jotain uutta ja harmittelen vain, että asut niin kaukana. Voisitko tehdä minulle palveluksen: otatko kuvan laukustasi, jossa on vetoketjulämpäre, kun en oikein tajunnut miten se ommellaan oikeaoppisesti laukkuun kiinni. Katsoin kuvaa, jonka olit ottanut, mutta en nähnyt sitä päätä, jossa vetoketjun vetonuppi on..ymmärrätkö mitä ajan takaa?Minä olen nyt tekemässä eka kertaa sellaista vetoketjulämpärettä kuten kuvassasi on ja se on vähän sellaista söhräämistä vetoketjun vetopäässä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?