vaihteeksi lasinaluset. ja sekalaista.

Kaivoin kesälomamatkalla löytyneen kokkiaiheisen kankaan esiin ja leikkasin sen toisesta reunasta irti muotokuvakupongit. Niitä oli vain viisi kappaletta, mutta suunnittelin silti niistä lasinalusia. Katsoin kankaan reunassa olevaa painokankaan kohdistusmerkistöä (värilliset pallot) ja etsin niiden perusteella kupongeille reunakankaan. Punaiset krysanteemit näyttivät hyvältä, ja taustakankaaksi löysin musta-valkoisen uushankinnan:


Ennen tikkausta mutta kaikkien muiden työvaiheiden jälkeen lasinaluspino näytti hauskan väriseltä:


Valmiit lasinaluset saivat nimekseen Kokkimaiset. Yhden alusen taustakankaaseen kiinnitin Tilkunviilaaja-kangasmerkin.

Tähtikuvioinen pannunalunen mielessä

Blogosfääristä löytämäni pannulappuohje on jäänyt kaihertamaan. Tulostin ohjeen, laskelmoin mittoja senteiksi (en osaa käyttää tuumamittoja) ja pohdiskelin, millaisella kangasvalikoimalla pannulapun voisi toteuttaa.

No, lattialla sattui olemaan vihreä, ruskeapalloinen kangas, jolle keksin terrakotanvärisen lahjakankaan kaveriksi. Kaksi muuta kangasta olikin vaikea löytää. Ensin lähdin ruskea-turkoosi-linjalle, koska palloissa on myös turkoosia väriä:


Ei tämä oikein täydellisesti miellyttänyt minua. Etsin esiin kaksi aivan erilaista kangasta:


Tämä vaihtoehto näyttää paremmalta. Vaikea vain on kuvitella, miltä kankaat näyttävät, kun yhdistyvät toisiinsa aivan kapeina soiroina.

Hyvää jouluako?

Tyttären ja tämän kaverin siivoustempauksen aikana näin pitkästä aikaa joulukangaskokoelmani. Minulla on "aika paljon" jouluaiheisia kankaita. Olin aktiivimuistista unohtanut tällaisenkin kaitaliinahankkeen:


Palat olivat irralliset. Ompelin värilliset kupongit punaisen yksivärisen kankaan päihin ja nyt pitää leikata sopivan kokoinen taustakangas, ommella nämä pussiin ja siten viimeistellä tästä kaitaliina (jollekulle) jouluksi.

Keltaisista tilkuista

Vetoketjulaukku etenee hitaasti, varmaankin siksi että kohta sitä pitäisi ruveta tikkaamaan. Huomasin kuitenkin tänään, että toinen kappale olikin toista hieman kapeampi ja ompelin siihen jatkopalan.


Olin tietysti leikannut collegejerseystä jo sopivan kokoisen palasen tälle taustaksi, joten jouduin jatkamaan jerseypalaa myös. Jätin kummankin jatkokohdan tähän kuvaan näkyviin. Arvaatteko, miksi laukkukappaleen jatkopala on juuri tuollainen?

Piilokuva

Otin illalla muutaman kuvan ompeluhuoneeni makkarin lattialla. Kissa ohitti minut astellen lähes jokaiselle kuvattavalle kappaleelle ensin ja rapisteli sitten johonkin.


Nolottaa näyttää kuva näin sekasortoisesta tilanteesta, mutta kuva ei olisi piilokuva, ellen näyttäisi kokonaistilannetta. Puolustuksekseni muistutan, että vinttiä on siivottu ja osa tavaroista (esimerkiksi kaapin päällä retkottava nukke ja sen päällä osittain näkyvä noidan tötteröhattu) on vielä ilman loppusijoituspaikkaa.

Kommentit

Irma sanoi…
Vaikka kuinka siivoaisi niin tuo sekamelska palautuu aika nopeasti kun aloittaa ompeluhommat, ja kun sitä tekee melkein koko ajan niin miten kauan se huone sitten siivottuna pysyy;)
sama täällä. Ompelen ja siivoan, ompelen ja siivoan. Nyt olen taas aloittanut raivaamisen yläkerrassa ja kuinkas sattuikaan, löysin kadonneita aloitettuja jouluprojekteja. Tämä taitaa olla jokaisen tilkkuilijan ongelma, että aina jää joku projekti vähän kesken.Yhdessä pahvilaatikossa luki: keskeneräiset joulutyöt, toisessa oli jouluaiheisia lehtiä, joita selaan näin joulun lähestyessä, kun mittari näyttää vielä +12 ja aurinko paistaa ihanasti siniseltä taivaalta ja joulu on vielä kaukana kaukana ajatuksissa.
Eija sanoi…
Kivat lasinaluset. Voi miten tuttua... meilläkin kankaat vyöryävät vintistä makuuhuoneeseen ja ompelukopperostani makuuhuoneeseen.. Kissat ne aina löytävät parhaat paikat.
Anonyymi sanoi…
Sullahan on vielä ihan siistiä, toista on täällä, kankaat ja langat sekaisin ja työpöydästä ei erota edes postimerkin kokoista tyhjää tilaa. Saas nähdä onnistuuko huominen siivousprojekti joka on suunnitelmissa. Mutta kyllä kissa on löytänyt mainion piilopaikan, ihana kuva. terv. Lea P.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.