konetikkauskokeilu.

Törmäsin muutama päivä sitten webissä ideaan, joka ei jättänyt rauhaan, ennen kuin olin kokeillut sitä. Yritin etsiä alkuperäistä ideaa, jotta voisin rehellisyyden ja avoimuuden nimissä linkittää siihen, mutta en millään löydä sitä! Joka tapauksessa tämä ei ole minun ideani, vaan muualla (mutta missä?) nähdyn idean kokeilu.

** Löysin idean lähteen melkein heti kun olin postannut tämän. Idea on Stitch-lehdestä, jonka uusinta numeroa esimerkiksi Angry Chicken arvioi tässä postauksessaan. **

Tulostin ensin melko jättiläismäisen kirjaimen paperille ja kopioin sen kankaalle läpi piirtämällä, haihtuvavärisellä tussilla.


Sitten tikkasin koneella kiemuroita kirjaimen ääriviivojen ympärille niin, että lähellä ääriviivoja kiemurat ovat oikein tiuhoja ja väljentyvät aina mitä kauemmas ääriviivasta mennään:


Kakkoskokeiluni oli tämä mustalla koneompelulangalla tehty (minulla ei ollut mustaa tikkauslankaa). Ensimmäisen kokeilun tein punaisella konetikkauslangalla:


Kankaana käytin tavallista valkoista lakanakangasta. Sen alla on collegejerseypala.


Halusin vähän kolmiulotteisuutta tikkaukseen, mutta vain vähän, joten en käyttänyt tikkausvanua.

Kokeilu onnistui – näistä kummastakin tuli sen verran ok, että voin käyttää palat esimerkiksi pussukkaan. Kun teen seuraavan (eri) kirjaimen, voisin tehdä vielä väljempiä kiemuroita vielä kauemmas kirjaimesta. Ja kokonainen sana saattaisi näyttää vielä hauskemmalta kuin yksittäinen kirjain.

Ensin tuntui siltä, että kiemurani ovat liian kulmikkaita suttuja, ja alalankakin tuli mielestäni liikaa näkyviin. Valmiissa kokonaisuudessa katse korjaa kulmikkuudet, eivätkä alalangan mahdolliset pilkistykset näy kovin kauas. Oikea tilkkutyökangas voisi olla lakanakangasta sujuvampi käsiteltävä, jolloin pistot eivät tulisi yhtä kulmikkaat.

Lehväaiheiset tilkut pussukkaan

Kiinnitin ompelupöydän siivousurakassa löytämäni lehväaiheiset tilkut vetoketjupussukka-aihioon.


Pussukasta tulee yleissävyltään vihreä. Löysin vihreän kankaan kaveriksi pari muutakin kangasta ja valitsin pussukkaan mintunvihreän vetoketjun. Toiseen pussukkakappaleeseen tulee kaksi vaaleampaa lehväaiheista tilkkua.

Kommentit

Tintti sanoi…
Hauska tikkausidea. Tuota täytyykin kokeilla, kun tilkkuiluinspis taas iskee.
Soile Kivinen sanoi…
Ihan mielettömä hauskan näköinen tikkaus. Tulen varmaan kokeilemaan sitä myös omiin töihini.
Irma sanoi…
Kiva idea ja kokeilusi ovat onnistuneet! Saiskos ottaa "vinkistä vaarin":)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.