monenlaisia huomioita.

Ompelupisteeni on heinäkuisen suursiivouksen jäljiltä toki paljon moitteettomammassa järjestyksessä, mutta se ei enää ole täydellisen siisti!


Ompelen tässä ylä- ja alakaitaletta pinkki-vihreään vauvanpeitteeseen. Peite on nyt sen kokoinen, että minun pitää seuraavaksi etsiä siihen sopiva taustakangas, harsia se tikkausvanun ja taustakankaan kanssa kiinni ja sitten tikata! Voi ei! Tikkauskuvioista päättäminen on niiiiiin vaikeaa minulle.

Varastot sen kuin kasvavat

Löysin Futura Finlandin konkurssimyynnistä (kävin heidän myynnissään kerran jo kesäkuussa ja ostin itseni tärviölle) järkevämpien hankintojen (vetoketjut ja tikkauslangat) lisäksi pari täysin tarpeetonta kangasta:


Tarpeettomia nämä ovat siksi, että kaapeissa on kankaita vaikka muille jakaa – mutta ei juuri näitä kankaita. Tapojeni vastaisesti ostin kumpaakin kuosia 2 metriä.

Tavoilleni tyypillisemmin ostin myös valmiiksi leikattuja houkutuspaloja:


Siis ihanat kankaat! Kuva ei tee näille oikeutta! Tekisin näistä itselleni vaatteen, jotta voisin nauttia näistä täysillä (mutta en taida osata).

Upea käsityö

Kesätauon jälkeen tapasin jälleen syyrinkiläiset tilkkuiluystäväni torstaina, kauden ensimmäisessä kiltaillassa. Meitä oli 19 henkeä paikalla ja puhuttavaa, nähtävää ja ideoita oli paljon.

Muutama Lapsettaa-haastetyö oli näytillä. Yksi meistä oli saanut peiton valmiiksi! (Ihailua!) Mutta moni viittasi, kun kysyttiin, kenellä on vakaa aikomus valmistaa haastetyö. Toivon nyt, että nukenpeittoja tehtäisiin tarpeeksi monta, jotta saisimme koota niistä uuden matkalaukkunäyttelyn.

Tilkkuilijoidemme taidot eivät suinkaan rajoitu tilkkutöihin, vaan moni meistä tekee kaikenlaista muutakin hienoa käsillään. Kiltaillassa saa näyttää muitakin aikaansaannoksiaan – kaikki käy! Tilkkuiluystäväni Marjatta oli tuonut nähtäväksemme karamellipapereista rakentamansa iltalaukun:


Laukku oli niin hieno, että sen olisi voinut siltä istumalta ottaa mukaan mihin tahansa iltajuhlaan!

Tiensä päässä

Tein kaaaauan sitten Miehelle bokserit ihanasta kissakankaasta, jota ostin hyvin säästäväisen määrän eräästä imatralaisesta tilkkukangaskaupasta. Tuolloin minulla oli huomattavasti vähemmän varoja käytettäväksi ompelutarvikkeisiin, enkä tohtinut ostaa kalliiksi mieltämääni kangasta kovin isoa määrää. Muistaakseni ostin sitä puoli metriä ja maksoin mielestäni jo siitä itseni kipeäksi.

Kotona huomasin pian, ettei puolesta metristä näin kapeaa kangasta tule bokserihousuja kuin ehkä Ken-nukelle, mutta löysin varastosta yksiväristä, kissakankaaseen sointuvaa kangasta. Leikkasin sitten ihanasta kankaasta puolet boksereista ja sinisestä yksivärisestä toisen puolen.


En taida haluta laskea, montako vuotta nämä bokserit Miestä palvelivat. Kankaat ovat joka tapauksessa niin haalistuneet, etten voi käyttää näitä enää edes tilkkutöihin. Mutta purin osat erikseen ja leikkaan näillä hänelle uudet bokserit. Minulla on kivaa Paavo Pesusieni –kangasta, joka sopii tarkoitukseen tosi hyvin!

Peiton reunakanttausidea

Vinkki: Stitched in Color –blogin pitäjä on tässä postauksessaan kuvaillut muutamaa eri tapaa kiinnittää tilkkupeiton reunakantti. Minua kiinnosti erityisesti hänen esittelemänsä idea käyttää siksakkia kiinnitystikkinä. Uusi ajatus tässä! Olen aina käyttänyt suoraa ommelta mutta ehkä siksak näyttäisi hyvältä sekin!

Ohjeita kyselleille

On ollut suorastaan imartelevaa lukea muutamasta kommentista pyyntö – minulle – julkaista joitain tilkkutyöohjeita. Olen kyllä leikitellyt ajatuksella, mutta toistaiseksi en ole päässyt edes kokonaisen ajatuksen asteelle. Kiitos haasteesta! Ehkä ennen pitkää näette blogissani jonkun kivan perustilkkutyöohjeen!

Kommentit

Hei, sinun blogiasi on tosi hauska lukea. Kirjoitat mukavasti ja ohjeet ovat tosi helppoja toteuttaa. Olen oppinut paljon. Itse olen tällainen itseoppinut käsityöläinen, jonka käsityönopettaja kääntyisi haudassaan, jos näkisi tekeleeni, mutta pääasia on ilo itselle ja ehkä muillekin, kun töitä voi antaa lahjaksi, tai tukea kielikoulun ja seurakunnan toimintaa joulumyyjäisissä.
Anonyymi sanoi…
Hei
Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Olen myös oppinut paljon ohjeistasi ja on tosi kiva, että jaat tietosi meille muille tilkkuilijoille. Sen jälkeen, kun löysin blogisi, olen melkein päivittäin vieraillut sivuillasi ja mielenkiinnolla seuraillut töitäsi.Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.