Sunday, 24 July 2011

siivompaa.

Ompelupöytäni röykkiöt ovat helteestä huolimatta saaneet kyytiä! Työpiste on juuri nyt näin siisti:


Siirsin kokeeksi lisävalon paremmalle puolelle ompelukonetta. Lamppu on oikein hyvä, mutta pöytälevyyn kiinnittyvä, pitkä taittuvavartinen lamppu olisi parempi. Tämän lampun jalka olisi varmasti tiellä ommellessani jotain kookasta. Sen entinen sijainti koneen oikealla puolella ei taas ole hyvä (vaikka olen ommellut sen väärältä puolelta tulevassa valossa jo monet vuodet). Hankintalistalle siis uusi valaisin.

Ensimmäinen kuva näyttää tosi lupaavalta, mutta mikä lienee todellisuus? No tämä:


Heti pöydän vieressä lattialla oli kasa kaikenlaista epämääräistä. Ja samalla matolla oli vielä muitakin kasoja:


Ankaran järjestelyrupeaman jälkeen olen saanut kasat melkein hallintaan. Epämääräisessä säilytystehtävässä ollut, keskeneräinen tilkkukassi on tyhjä ja odottaa sankojen kiinnittämistä, monen toimettoman vuoden jälkeen:


Tyhjensin kassista esimerkiksi nämä kangasjojot:


Siirsin ne pieneen säilytyslaatikkoon, joka on nyt ompelupöydällä. Säilytyslaatikossa olleet kanttauskaitaleiden jäännöspalat siirsin isompaan laatikkoon, joka sekin on nyt ompelupöydällä.

Lattialla vaanii enää jotain ihan pientä ja vaatimatonta. Esimerkiksi nämä löytämäni tilkut ovat siellä vielä, tosin pinossa:


Mallailin näitä keskenään ja pohdiskelin, syntyisikö näistä sopiva tilkkupinta kivaan laukkuun. Niin, tai pussukkaan. Idea jäi vielä hautumaan.

Pelastettu liina pääsi heti töihin

Kirppikseltä pelastamani pöytäliina on keittiön pöydällä ja se näytti kattauksessa näin nätiltä:


Kirppikseltä kekkereille kertaheitolla. Liina on varmaan itsekin tyytyväinen.

Lehtiostos kannatti

Vaikka mökillä oli ihanaa, kaipasin välillä tilkkuilua ja piristin itseäni uudella lehdellä. Olin selaillut Quilting Arts Magazinen kesäkuun numeroa jo aikaisemmin, mutta nyt ostaa täräytin sen.


En lue itseäni varsinaisesti taidetilkkuilijaksi ;-) enkä ole ajatellut kehittää itseäni tuohon suuntaan, mutta tutustun välillä aiheeseen ihan mielelläni.

Yllättäen lehdessä oli minulle heti hyödyllinen juttu. Olen miettinyt, miten tikkaisin ”nopeasti valmistuneen” (hahhah) tilkkupinnan, jossa on nyttemmin jo reunatkin ja joka siis odottaa vain tikkaamista. Tässä siihen täydellinen konetikkauskuvio:


Nyt ei siis tarvitse muuta kuin tarttua toimeen! Kuinkahan kauan siinä menee…

1 comment:

Sulotar said...

Voi miten kaunis tuli tuosta kukkaristipistotyöstäsi. Todella kaunis!
Sinulla on hyvä ompelunurkkaus. Tuo ompeluun tarvittava valaistus on kyllä oltava todellakin hyvä, niin sitten on kiva työskennellä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails