perjantai 29. heinäkuuta 2011

rakas leikkuualusta!

Olin kaivannut leikkuualustani ääreen, tekemään kangaslöytöjä kaapeistani ja sovittelemaan kuoseja keskenään. Ah, se ihana hetki koitti vihdoinkin tänään!

Sain monen päivän ankaran aherruksen jälkeen makkarin lattian niin siistiksi, että alusta, viivain, leikkuuterä ja terän käyttäjä sopivat tekemään siinä yhteistyötä. Olin valinnut ensimmäisen kankaan, siihen sopivan vetoketjun ja Tyttären suosiolla avustuksella kaverikankaat, ja leikkasin paloja nämä Terry Atkinsonin pussukat innoittajanani:


Lähden siis vaihteeksi siitä, että vaakasuora kaitale onkin vetoketjun vieressä eikä pussukan pohjassa. Ja tällaista on tulossa:


Leikkasin vaalean turkoosista pallokankaasta myös 15cm leveän kaitaleen, jota tarvitsen mielessäni väikkyvän kulmaneliötilkkupinnan tekemiseen. Ensimmäinen askel siis otettu! (Olen myös koettanut miettiä, mitä tummaa ja vaaleaa kangasta minulla mahtaisi olla sen verran, että saisin niistä kulmaneliöt ja taustan koko tilkkupintaan. Toistaiseksi turhaa pohdintaa – mitään kangasta ei vaikuta olevan riittävästi. Vielä.)

Trends and Traditions –blogin pitäjällä on tekeillä uusi versio ihailemastani (kulmaneliö)tilkkutyömallista:

Ergonomiaparannus ompelupisteeseen

Ompelupöytäni on siis toistaiseksi siisti, mikä on tietenkin kokonaisergonomian kannalta suotuisaa. Työskentelytilani koki myös aineellisen parannuksen. Ostimme Ikeasta sängyn viereen seinään (tai meidän tapauksessamme sängyn päätyyn) kiinnitettävät lukulamput ja Mies ehdotti työpöytäni viereen samaan sarjaan kuuluvaa, taittuva-teleskooppivartista lattialamppua. No nyt:


Onpa tämä aavemaisen oloinen kuva. Oikeasti ompelupiste on tosi söötti ja niiiin käytännöllinen. Minun on ihan pakko laittaa tähän vielä linkki ennen-tilanteeseen. Mikä muodonmuutos!

Kiinnostava (?) nettihavainto

Löysin tänään sattumalta tosi erilaisen Dear Jane –tilkkutyön.

Olen tutustunut Dear Jane –ajatukseen Maikin Tilkut –blogissa. Maikin blokit ovat keskenään melko saman sävyisiä. Tässä toisenlaisessa toteutuksessa blokit ovat keskenään eri värisiä, mutta ajatuksella. Toteutus tietysti vetoaa minuun, koska tykkään eniten kaikesta kirkasvärisestä kirjavasta.

(En sentään ole ajatellut lähteä itse rakentamaan Dear Jane –peittoa.)

Tilkkuasennetta!

Kissa osaa käyttää tilkkupeittoa oikein!


Lämpimästä säästä osaavat jotkut edelleen nauttia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails