vauvanpeittoa tilkuista.

Syyringin kesähaasteessa yksi kokovaihtoehto on 85 cm x 125 cm eli vauvanpeiton kokoinen tilkkutyö. Summittaisesti valmistamani blokit näyttäisivät riittävän sopivimmin juuri tämän kokoiseen peittoon, varsinkin kun lisään joka blokin väliin välikaitaleen.

Ensin täytyi kokeilla, että suunnittelemani valkoiset kaitaleet tosiaan näyttävät parhailta.


Kaitaleet on ommeltu blokkiriveihin (paitsi yläreunaan) rivejä ei ole vielä ommeltu toisiinsa.


Nyt minun ei tarvitse muuta kuin ommella blokkirivit toisiinsa, niin käsissä on tilkkupinta, jonka voin minimaalisen häpeän tuntein viedä näytille torstain kiltailtaan. Siis että on jotain todellista näytettävää, vaikkei valmista peittoa olisikaan (no ei tämä tässä ajassa valmistu, ei).

Mittailujeni perusteella näyttäisi siltä, että näiden blokkien ja reunakaitaleiden lisäksi voisin lisätä värikkään neliörivin peitteen ylä- ja alareunaan sekä ehkä vielä sivuillekin.

Mistä sain idean peittoon?

Nyt kun peitosta ei ole tulossa juuri ollenkaan samanlainen kuin mielessäni ollut esimerkkipeitto, voin paljastaa esimerkin. (Minulle koitui harmia kerran, kun olin nähnyt kivan jutun toisessa blogissa, ommellut esimerkin mukaan itse suunnittelemani, mutta liian samankaltaisen jutun kuin esimerkkini oli ja kirjoittanut vielä teko-ohjeet blogiini.)

Olin tulostanut kuvan Heather Mulder Petersonin suunnittelemasta Fresh Linens –tilkkutyöstä ja tyrkännyt sen muistiinpano-/ideavihkoni väliin. Näin kuvan muutama viikko sitten ja ymmärsin, miten sen voi helposti toteuttaa ”Nopeasti valmistuvan tilkkupeitteen” tekniikkaa hyväksi käyttäen.

Kuvasta näkee heti, että oma peittoni on hyvin toisen näköinen. Mutta idean sain tuolta.

Yhdistettävien blokkirivien merkitseminen

Vinkkinä kerron, miten pidän blokkirivit järjestyksessä siirrellessäni niitä lattialta ompelupöydälle, silityslaudalle ja takaisin lattialle ja ompelupöydälle.

Kiinnitän aina blokkirivin vasempaan yläreunaan nuppineuloja, jotka kertovat, monesko rivi on kyseessä. Ja jotta en joutuisi käyttämään esim. yhdeksää nuppineulaa, numeroin rivit roomalaisin numeroin. Kolmas blokkirivi ylhäältä laskettuna on siis III ja neljäs IV:


Neulat pysyvät blokeissa aika hyvin kiinni eivätkä sanottavasti häiritse rivien ompelemista toisiinsa. Ja blokkirivit ovat kyllä näillä keinoin pysyneet järjestyksessä!

Kommentit

zaro sanoi…
kaunista tulossa!
Poppy sanoi…
Valkoinen todella raikastaa peitteen! Neulanumerot on kiva keksintö.
vekki sanoi…
Tosi kaunis ja pirteä peitto!
Anna sanoi…
Kivan värikäs ja pirteä blogi löytyi! :)
Hei, peitto on kaunis. Olen itse tehnyt niin, että jokainen rivi on merkitty pienelle paperilapulle ja paperilappu nuppineulalla rivin päähän. Useimmiten kun teen neliöistä peittoja niin pinoan neliöt kasaan ja kasan päälle laitan nuppineuloilla lapun mikä rivi on kyseessä. Näin voin ottaa kasat vaikka hotelliin mukaan ja ommella siellä, kuten nyt teen, kun lähden Itävaltaan lomalle - tietenkin ompelukoneen kanssa!
Eija sanoi…
Kaunista, valkoinen kaitale piristää ja raikastaa värejä. Pitäisi itsekkin kokeilla tuota tekniikkaa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.