mielenkiintoisia pussukoita rakenteilla.

Ainakin minun mielestäni seuraavat pussukkaprojektit ovat mielenkiintoisia – ehkäpä teistäkin.

Ensiksi tämä Dumpling-projekti. Tytär kävi kotipuolessa ja kehotti minua tekemään sen mallisia pussukoita vaihteeksi. Hän toivoi niiden olevan isompia kuin ne, joita ompelin pussukkainnostukseni alkuvaiheessa vuosia sitten. Kerron kuntoisuutta-kirjoituksessani vuonna 2009, että olin tuolloin ommellut niitä "varmaan lähemmäs viisikymmentä". Kirjoitus keskittyy kyllä kuvaamaan sitä, että sain pussukkaohjeen julkaistuksi Tilkkulehdessä 4/2009.

Aika kauan sain etsiä, että löysin kaavan, jota käytin viimeksi - vuonna 2019, kun ompelin peräti kolme Dumpling-pussukkaa: Toto-pussukan, Koto-pussukan ja Aito-pussukan.

Leikkasin kaavan avulla ensin palan tikkausvanua ja sen jälkeen ompelin siihen tilkut quilt-as-you-go-menetelmällä. Ja jotta pussukan vuorikappale olisi kunnolla kiinni päällisessä, tikkasin pinnat vielä erikseen, enimmäkseen saumojen kohdalta.

Sitten otin kaavan, tasoitin kappaleen ja huolittelin sen kanttinauhalla.
Tämän vaiheen jälkeen oli mukava tarkistaa, miltä tuleva pussukka näyttäisi valmiina. Vähän tällaiselta:
Näytän vielä kuvan omassa käytössäni olevista Dumpling-tyyppisistä pussukoista. He ovat aina mukanani matkoilla ja poseeraavat tässä ranskalaisen linnan puutarhassa.
Takaisin ei-valmiisiin projekteihin.

Löysin jostain pinosta myös tilkkupinnat, joihin olin ommellut kuusikulmioita. Toinen pinta näytti melko valmiilta pussukkapinnalta, toinen oli vielä ajatuksen asteella. Joku ajatus minulla oli ollut alkujaankin, mutta se oli unohtunut. Täydensin toisenkin pinnan sopivaan pussukkakokoon.

Kuvan alempi kappale oli valmis, ylemmän ompelin pari päivää sitten.
Olen myös edistänyt Marimekko-kuusikulmiopintojen kehittymistä pussukaksi asti. Lisäsin aiemmin esittelemieni palojen alapuolelle toista Marimekko-kangasta. Kankaissa on sama kuvio, mutta eri mittakaavassa, ja väritys on myös erilainen.
Ylemmässä osuudessa on keittiön tuolien päällystysprojektista jäänyttä palaa. Päällystin tuolit heinäkuussa 2019 ja tykkään niistä edelleen. Olipa onnistunut päällikangasvalinta! Olen päällystänyt tuolit nyt kolme kertaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.