kuusikulmiot käytössä.

Vähänkö olen ylpeä itsestäni, että olen jo nyt pystynyt hyödyntämään melkein kaikki viime vuoden kesälomalla valmistamani kuusikulmiot ja vielä jokusia kuusikulmioerästä, joka valmistui jo vuonna 2017. Hyvä minä!

Ompelin jo aikaisemmin Kolibri-pussukan, jossa oli viimekesäisiä kuusikulmoita. Nytkin sommittelin kuusikulmiot pinnoiksi, jotka eivät näytä kukkamaisilta. Applikoin pinnat kankaanpaloille ja lisäsin niiden alle vanupalan, jonka tikkasin kiinni juuri kuusikulmioiden ulkopuolelle jäävällä ompeleella. Leikkasin nurjalta ylimääräiset vanut.

Sitten tikkasin koko tilkkupinnan kiinni vanuun tavalliseen tapaan. Lopuksi lisäsin tikkaukset kuusikulmioiden kiinnityssaumoja pitkin.
Kuusikulmiot näyttävät nyt herkullisen pulleilta tilkkupinnassa!
Kuusikulmioin koristeltuja vetoketjupussukoita valmistui tällä erää kaksi. Ensin valmistui tämä Kaukainen galaksi -pussukka:
Kaukainen galaksi -tilkkupussukka on tällainen korkeampi ja kapeampi. Toisella puolella on tummempia kuusikulmioita, toisella vaaleampia:
Vaaleampi puoli näyttää siltä kuin olisin suunnitellut mitat tarkasti, mutta en ehkä ollut. Tai en tiedä varmasti, sillä löysin valmiiksi ompelemani pinnan enkä muistanut sen tekemisestä mitään.

Tummempi puoli ei ole yhtä suunnitellun näköinen, mutta tykkään siitä silti. Väritys ei ehkä ole minulle ominaisin!
Kaukainen galaksi -tilkkupussukka on Avoin-mallistoa. Sen strategiset mitat ovat tällaiset: 
  • Leveys ylhäältä noin 19,5 cm 
  • Korkeus noin 18,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 7 cm.
Galaksit vilkkuvat pussukan tummissa pinnoissa ja ne ovat tosiaan kaukaisia! Pussukan sisällä on kaikenlaisia tilkkuja – ja Tilkunviilaaja-kangasmerkki myös. Minulle on käynyt niinkin, että olen unohtanut ommella sen vuoriin. Vielä useammin olen muistanut sen viime tingassa.
Viimeiseksi vielä pussukka ja kesäkukkia:
Sitten toinen pussukka, johon olin applikoinut kuusikulmioita. Se sai nimekseen Puistotie.
Avaan pussukan nimi-ideointia vähän. Ensin ajattelin antaa tälle nimen Tuoli, sillä taustan Marimekko-kangas on jäännöspalaa keittiön tuolien verhoiluprojektista. Eihän sellainen nimi sopinut!

Sitten tuli mieleen kappale ”Puu, penkki ja puistotie” – Monacon voittoisa euroviisu vuodelta 1971. Aioin antaa tälle lyhennetyn nimen Penkki ja puistotie, mutta päädyin vielä lyhyempään versioon.

No, tässäkin vähässä taisi olla enemmän tietoa nimeämisprosessista kuin kukaan kaipasi!
Puistotie-vetoketjupussukka on muodoltaan leveä ja matala. Sen mitat ovat seuraavat: 
  • Leveys ylhäältä noin 27,5 cm 
  • Korkeus noin 14 cm 
  • Pohjan leveys noin 7,5 cm. 
Puistotiekin on Avoin-mallistoa. Sellaiset pussukat avautuvat aina anteliaasti, tähän tapaan:
Pitkästä aikaa esittelen vetoketjun päättöliparetta. Se on kelvollisesti toteutettu, mutta olen erityisen ylpeä siitä, että löysin tilkun samaa kangasta, josta ompelin yhden kuusikulmioista! Tilkkuni ovat niin lukuisat ja ne asustelevat niin monissa säilyttimissä, että tällaista ei luulisi tapahtuvan ikinä.
Täytyy Puistotie-pussukastakin jakaa kukkakuva. Edellisen kuvan ottamisen jälkeen olen siivonnut ruukusta rikkaruohokukan ja istuttanut sen tilalle roikkopetunian. Selkeä parannus tilanteeseen!
Lopuksi katsahdus tulevaisuuteen – kenties.
Keksin, että asettelisin uudet scrappy-blokkini tulevaan tilkkupintaansa nurkittain, kuten Naapurisopu-tilkkupeitossa. Nyt en taida ommella mustia väliviivoja: saatan kokeilla jotain muuta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.