tilkkuvestivaaleilla syntynyttä.

Sain kokea mahtavan viikonlopun toissa viikolla, kun sain osallistua Suosaaren Tilkkuvestivaaleille. Meitä oli kaikkiaan seitsemän tilkkutekijää ompelemassa yhdessä perjantaista sunnuntaihin. Tutustuimme toisiimme digitaalisissa kanavissa vuosia sitten ja olemme nyttemmin tavanneet ompeluviikonlopun puitteissa noin kerran vuodessa.

Ensimmäiset Tilkkuvestivaalit Suosaaressa koimme jo kuusi vuotta sitten. Banderolli oli nytkin sama, toki taidokkaasti päivitetty.
Syömiset ja juomiset hoidettiin nyyttäriperiaatteella. Nälkää ei tarvinnut nähdä eikä kenenkään ahertaa koko ajan keittiössä. Koko ajan piti sen sijaan ahertaa ompelusten parissa! Lauantain saunakin jätettiin väliin – ei tässä mitään saunomaan kerkiä, oli yhteinen mielipide.

Viime vuoden tapaamisessa olin aikonut valmistaa vetoketjupussukoita, mutta en voinut. Olin unohtanut vetoketjuni kotiin. Mikä moka!

Tänä vuonna pidin varani, ja vetoketjuja oli mukana kokonainen nippu. Ehdin käyttää niistä yhden. Ompelin valmiiksi tikkaamistani pinnoista Säkki-työnimellä kulkeneen vetoketjupussin. Vaihdoin sille myönteisemmän nimen Muhkea, sillä se on kookas ja tilava. Sen toinen puoli on punasävyinen:
Toisella puolella on vihertävä ilme:
Muhkea-vetoketjupussin mitat ovat kunnioitettavat: 
  • Leveys ylhäältä noin 36,5 cm 
  • Korkeus noin 26 cm 
  • Pohjan leveys noin 10 cm. 
Muhkea-pussikin on Avoin-mallistoa. Ompelin siihen tavallista leveämmät sivulenksut, sillä ohuemmat näyttivät heiveröisiltä.

Tilastojeni mukaan olen 14 viime vuoden aikana ommellut keskimäärin 22 vetoketjupussukkaa vuodessa. Tavoite häämöttää, sillä tämä on jo 17. valmistunut tänä vuonna. Ehkä yllän jopa keskimääräistä mittavampiin lukemiin. Ken tietää?!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.