vielä yksi pussukka tässä kuussa.

Ei ole kauan siitä kun esittelin ompelemani Dumpling-mallistoon kuuluvan Keiju-pussukan. Mainitsin, että siitä tuli odottamattoman pieni, mutta että löysin alkuperäisen kaavan. Ja jihuu, totisesti tein kaavalla uuden Dumpling-pussukan, jolle annoin nimen Syyskesä.
Saatatte tässä vaiheessa sanoa, että keväiseltähän tuo näyttää, tai kesäiseltä. Sen toisella puolella on kuitenkin syksy, katsokaa vaikka:
Syksyn lehtiä ja tuollaista rusehtavaa tunnelmaa. Selvästi syksyistä – kuten myös ulkona on ollut. Mihin ihmeeseen kesä katosi näin nopeasti!?!?!

Pitäisiköhän minun numeroida seuraava juttu vetoketjupussukan ompelumokaksi? Mikä ettei?! Minulla onkin sitten jo 18 erilaista virhettä koossa.

Aloitin luetteloni vuoden 2019 syyskuussa ihmetellen, kuinka monta virhettä sitä voikaan tehdä – siis pelkässä vetoketjupussukan ompelemisessa. Vastaukseni oli tuolloin viisitoista, mikä oli hämmästyttävää. Yllätin itseni vuoden 2020 kesäkuussa tekemällä kuudennentoista eli Sivusaumavirheen. Ompelin vahingossa vetoketjun reunan sivusaumaan kiinni.

Marraskuussa 2020 oli 17. virheen aika – annoin sille nimeksi Tuplavirhe, ja näin se käy: ”Asetan vetoketjun kahden päällikappaleen ja vuorikappaleen väliin. (Myönnän, ettei tällaista virhettä hevin tapahdu, kun päällikappaleet ovat vanutikattuja tilkkupintoja.)”

En ollut kehittänyt UUTTA virhettä marraskuun 2020 jälkeen, vaikka olen sinä aikana ommellut lukuisia pussukoita, joten tässä tulee: 

18. Vuorittomuusvirhe. Unohdan ottaa vuorikappaleen mukaan rakentaessani niin sanotulla quilt-as-you-go-menetelmällä tilkkupintaa Dumpling-malliston pussukkaa varten.

Virhettä ei huomaa kuvasta, mutta niin vain tuolta puuttuu alin kerros eli vuoriksi sopiva siisti kangas.
Tikkausvanu jäi alimmaksi kerrokseksi, joten jouduin ompelemaan pussukalle vuorin erikseen. Se ei tietenkään ole tikkauksin kiinni kokonaisuudessa, vaan se lörpähtelee pussukan sisällä.

Kuvastakin ehkä näkyy, että vuori on sisältä vähän kuprulla.
No, ei haittaa! Kyllä se pysyy jokseenkin paikallaan, sillä olihan se mukana, kun ompelin kappaleelle reunakanttauksen.

Rakensin koko tilkkupinnan tuon pikkukissatilkun ympärille. Hän on tosi söpö! Ja taas oli vaikea löytää juuri sopivan kokoisia tilkkuja tähän. Ei liian isoja, ei liian pieniä. Tilkkuja kyllä on, mutta ne ovat enimmäkseen väärän kokoisia, siis liian isoja tai liian pieniä.
Syyskesä on 19. tänä vuonna ompelemani vetoketjupussukka. Sen mitat ovat seuraavat: 
  • Leveys keskikohdalta mitattuna noin 23 cm 
  • Korkeus keskikohdalta mitattuna noin 15 cm 
  • Pohjan leveys noin 5 cm.
Nyt ei ole uutta pussukkaa tekeillä, mutta tilkkupeiton kaava on tulossa. Olen kehittänyt Iloinen yllätys -tilkkupeittoon vuonna 2012 keksimistäni blokeista tilkkutyökaavan/-ohjeen nimellä Amity. Se on moderni malli, joka valmistuu joutuisasti. Ompelin kaavaa varten mallityön aiemmin tänä vuonna ja esittelin oman Amity-tilkkupeittoni tässä blogikirjoituksessa.

Ja tiedättekö, minulla ei ole mallityötäni enää – ja vaikka olen tehnyt jokseenkin samalla mallilla kolme peittoa, minulla ei ole niistä yhtään itselläni! Siskoni, tuo mainio mesenaatti on halunnut niistä kaksi, ja yhden tein lahjaksi vanhoille ystävilleni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.