keiju.

En tietenkään kerro margariinimerkistä, vaan uudesta vetoketjupussukasta, jolle annoin nimen Keiju. Ompelin vaihteeksi kaarevareunaisen mallin ja kerroin tekovaiheista edellisessä kirjoituksessani mielenkiintoisia pussukoita rakenteilla.
Keiju on tältä puolelta niin vihreän vihreä, että hampaita melkein vihloo. Sireenintaimet toistavat melkein yhtä kirkkaita sävyjä.

Toiselta puolelta Keiju-vetoketjupussukka on monivärisempi. Tarkkanäköinen saattaa havainnoida, että vasemman ylä”kulman” tilkut ovat jäännöspalaa Naapurisopu-tilkkupeiton tasoitusvaiheesta. Siinähän blokit asettuvat pintaan kulmittain, jolloin reunablokkien ylimääräiset nurkat pitää tasoittaa pois.
Keiju-tilkkupussukka on siis Dumpling-mallistoani ja sen mitat ovat suunnilleen seuraavat: 
  • Leveys leveimmältä kohdalta noin 20 cm 
  • Korkeus korkeimmalta kohdalta noin 12 cm 
  • Pohjan leveys noin 6,5 cm.
Kaikissa ompelemissani Dumpling-pussukoissa on yksi ainutlaatuinen piirre: kiinnitän niihin vetoketjun aina käsin ompelemalla. Älkää kysykö, millaisin pistoin sen teen, sillä en ole yrityksistäni huolimatta saanut selville piston nimeä. Tiedän vain, minkä niminen se ei ainakaan ole. Niin, ja englanninkielisen nimen ”pick stitch”.

Ajattelin, että uusimmasta pussukastani tulisi suunnilleen saman kokoinen kuin aiemmat valmistamani, mutta ehei!
Keiju-pussukka on paaaaljon pienempi (vaikka minulta oikeastaan pyydettiin isompaa)! Onneksi löysin nyt sen Tilkkulehden, jossa on piirrettynä pussukan kaava. Jäljensin sen itselleni, ja seuraavasta Dumplingista tulee tilavampi. Sitä en kyllä tiedä, milloin seuraava valmistuu! Saattaa kulua taas nelisen vuotta niin kuin edellisistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

ompele vetoketjulaukku.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.