kolme katsetta menneeseen.

Tässä kirjoituksessa esittelen uudelleen (upouusin kuvin) kolme tilkkutyötä, jotka valmistuivat jo monta vuotta sitten.

Kävimme kesäviikonloppuna ystävien huvilalla ja olimme siellä ihan yötä. Vierashuoneessa on esillä kaksi seinätekstiiliä, jotka ompelin Tilkkuyhdistyksen violettiin haasteeseen vuonna 2010. Niitä ei valittu edustamaan Suomea silloin, mutta pääsivätpä ne lopulta kuitenkin seinälle!

Ensimmäiseksi ompelin melko työlään, applikaatioita täynnä olevan kukkataulun. Otin mallia Jane Sassamanin luontoaiheisista taidetekstiileistä. Olipa minulla paljon erilaisia violetteja kankaita! (Työn nimikin on "Näen violettia".)

Lue työvaiheista lisää kirjoituksistani 40 x 40 -senttinen seinävaate, muotoutuva orvokki ja seinävaate tikattavana. 
En tainnut olla sataprosenttisen tyytyväinen kukkatauluuni tai jotain. Joka tapauksessa ompelin toisenkin violetin työn. Koin seuraavassa kuvassa näkyvän "Sekaisin lilasta" -seinätekstiilin olevan omaa ilmaisua enkä muilta kopioitua.
Voit katsoa ompeluvaiheista lisää kirjoituksestani jäännöspalojen matka melkein valmiiksi seinävaatteeksi. Kalkkiviivoilla jouduin vielä rakentamaan keskiosalle uudet reunat, ja tästä kerron kirjoituksessa purkutöitä.

Valmiin "Sekaisin lilasta" -työn esittelin kirjotuksessa seinävaate valmis. pussukka, kassi, kokeilu. 

Kolmas katse pysähtyy jo vuoteen 2014, jolloin sain valmiiksi Kuusten kuiske -nimisen tilkkutyön. Kirjoitin myös ompeluohjeen tällaiselle ”geometriselle” tilkkublokille.
Tilkkutyö on ollut hyvä akustinen elementti niin sanotussa tanskalaisessa huoneessamme aina siitä asti kun se ripustettiin sohvan taakse alkuvuonna 2015. Kankaat ovat tainneet hiukan haalistua, sillä huoneeseen paistaa välillä aurinko.

Tein kerran oikein aurinkoiselle ikkunalaudallemme pienen liinan. Ei kestänyt montakaan vuotta, että siitä olivat kaikki värit haalistuneet.

Ei tilkkutöitä silti olisi mukava pitää esillä pimeissä huoneissa! Saati sitten, että eläisi auringonvalotta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.