tiistai 30. maaliskuuta 2010

purkutöitä

Sain hirsimökihtäväksi ristimäni seinävaatteen pinnan eilen valmiiksi – tai niin luulin. Tältä se näytti silloin:


Sitten mittasin pinnan, ja se oli hädin tuskin 40cm x 40cm. Tikkaaminen vetää pinnan väistämättä hiukan kasaan, ja totesin, ettei pinnan koko millään riittäisi. Mietin koko eilisen illan ja aamullakin vielä, miten kiertäisin ongelman, mutta en keksinyt mitään, minkä olisin voinut hyväksyä.

Töistä tultuani otin sitten ratkojan käteen, ja tässä tulos:


Snyyf! Ehkä näitä voi käyttää jossain muussa työssä. Kassissa tai laukussa vaikka...

Koska jouduin tekemään uudet reunapalakaitaleet, ajattelin kokeilla vähemmän vinksahtaneita paloja, jotta keskiosan vinot hirsimökkikuviot korostuisivat enemmän.

Uusi pinta on siis tällainen:


Ehkä sentään pidän tästä versiosta enemmän. Pinta on valmis tikattavaksi! Etsin taustakankaan valmiiksi ja kokosin vanun useammasta eri palasta sik-sakkaamalla ne yhteen. Olisin jo tänään voinut kiinnittää kerrokset yhteen hakaneuloin, mutta taustakangas täytyy ensin silittää. Silitysrautakin oli valmiiksi esillä, mutta lauta olisi pitänyt hakea kahden metrin päästä ja avata. Liikaa vaadittu, joten työ jäi tähän vaiheeseen.

Vielä en paljasta, mutta keksin työlle jo nimenkin.

Loppukevennykseksi housulaukku

En ole vähään aikaan valmistanut yhtään kassia enkä laukkua, mutta kas tässä kuva pienestä laukusta, jonka tein toissa kesänä. Käytin kahta kangasta, joista kummastakin olin jo ommellut itselleni housut. Kutsuttakoon laukkua siis housulaukuksi.


Housukankaita ovat sininen yksivärinen (pellavaa) ja punapohjainen ruusukuvioinen.

4 kommenttia:

sirimi kirjoitti...

Hyvät värit tuossa tulevassa seinävaatteessa. Jännä kuvio myös.

ailami kirjoitti...

Dramaattista lukea miten jouduit purkamaan koko hirsimökin ja kokoamaan sen melkein alkeista uudelleen. Ihailtavaa peräänantamattomuutta! Ensimmäinen oli hieno, mutta toisessa on ehkä enemmän kontrastia ja siitä luultavasti tulee jopa vielä hienompi!

Anonyymi kirjoitti...

Tästä voisi sanoa että virheitten kautta voittoon, eli tuo uusinta teki työn paremmaksi.
Terv. Lea P

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Nyt viimein sain aikaiseksi tulla katsomaan ja lueskelemaan blogiasi. Hienoja töitä! Voin vain ihmetellä miten joku on noin taitava käsistään. :)

Lotta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails