valmis vetoketjupussukka.

Melkein kirjoitin otsikkoon ”tilkkupussukka,” mutta kerrankaan ei kyseessä ole tilkuista tehty, vaan yhdestä kankaasta ommeltu vetoketjupussukka. Uusinkin pussukka on Dumpling-mallistoa ja sen nimi on Aito.


Ompelin pussukan valmiiksi tikatusta kankaasta, jonka Töölön Tilkkupajan Soile teki minulle vuosia sitten. Hän tikkasi minulle tilkkupeittoa, johon olin toimittanut paljon tilkkupintaa isomman taustakankaan ja ehdotti, että tikkaisi samalle taustakankaalle lisäksi palan tavallista kangasta. Niin sain valmiiksi tikatun peiton lisäksi tikatun kangaspalan, jota olen osannut taas hillota varastoissani tähän asti.


Kiinnitin vetoketjun taas käsin ompelemalla. Kuvassa erottuvat paraatipuolen pienet pistot, ja siinä näkyy myös, miltä tikki näyttää nurjalta puolelta (eli vetoketjun puolelta).


Aito-pussukan vuoripuoli (sen tikkauttamani tilkkupeiton taustakappaleesta) on muuten vintage-pussilakanaa. Äiti osti lakanan kahden hengen talouteemme, ja myös toisen samaa kuviota, mutta vihreän. Olen käyttänyt niitä aika monessa tilkkutyössäni – vihreää esimerkiksi kolmen hiljattain ompelemani seinävaatteen taustakappaleena (esimerkiksi tämän viimeisimmän nimeltä Käytä sydäntäsi).

Aito-vetoketjupussukka on kooltaan samanlainen kuin kaksi aiempaa Dumpling-malliston teosta, eli suunnilleen seuraavanlainen:

  • Kaarevassa yläreunassa on noin 18 cm pitkä vetoketju
  • Korkeus keskeltä mitattuna on noin 12,5 cm
  • Leveys leveimmältä kohdalta on noin 21 cm
  • Pohjan leveys on noin 7,5 cm.

Ajoin nyt alas Dumpling-pussukkatehtaan ja käynnistin tavallisen tehtaan uudelleen. Kohta näette, millaista siihen tehtaaseen kuuluu!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.