kurkkaa tätä!

Esittelen uusimman tilkkupussukkani, jolle annoin nimeksi Kurkkaus.


Nimi tuli etsimättä mieleen katsellessani tämän puolen puolikasta kissaa. Sehän istuu ilmiselvästi oven raossa tai ikkunalaudalla puolittain verhon takana ja kurkkailee sieltä.

Rupesin ompelemaan tätä saatuani kevätkukkani valmiiksi. Kun on tehnyt tarkkaa ja säännöllistä aikansa, tekee mieli välillä vain pistellä menemään, ja tällainen silpputyö on juuri sopivan vapaata.


Tikkasin suoria ja kaaria. Takana on ohut vanu ja pala vanhaa pussilakanaa. Matalalla ollut aurinko piirsi spiraalieni viivat hyvin näkyviin:


Siistiksi leikkaamani pussukkapinnat ja niitä täydellisesti komppaava, herkullisen pinkki vetoketju:


Kurkkaus-tilkkupussukka valmistui illansuussa, joten sen valmistujaiskuvissa on auringonlaskun kajoa.


Kokeilin myös erilaista kuvakulmaa. Olen nähnyt, että jotkut pitävät tavaraa kädessään ja ottavat siitä kuvan. En ole vakuuttunut taidoistani! Tai sitten kännykkäkameraani on vain vaikea pidellä yhdellä kädellä samalla kuvaa näpäten.

(Eikä kuistin seinä näyttänyt niin rustiikilta kuin olin ajatellut; kamalalta vain. Muillekin kauhistelijoille tiedoksi, että se puretaan tänä kesänä ja tilalle tulee uusi. Rakennusprojekti on ollut tiedossa kauan, ja siksi maalipinnat ovat saaneet rauhassa rapistua.)


Asetin pussukan alemmas, rapistuneen kuistin portaille. Portaatkin vetelevät viimeisiään – mutta kivijalka on niin muhkeista lohkareista, että se on yhä kuin uusi.


Vuoriin valitsin yhtä työkaverini minulle tuomaa Amerikan-tuliaiskangasta. Sitä täydentämään löytyi sopiva tilkku Elizabeth Hartmanin ihanaa Paintbox Basics -kuviokangasta – ja muistin myös Tilkunviilaaja-merkin. Huomannette kuvasta, että olen jälleen käyttänyt Open Wide Zippered Pouch -tutoriaalin ohjetta ja ommellut edustajan Avoin-mallistoon:


Koetin keksiä jotain tärkeää sanottavaa Kurkkaus-pussukan tästä puolesta – turhaan. Tykkään siitä. Ihania kankaita ja sopivan satunnainen sommitelma.


Löytyipä samanväristä pinkkiä vetoketjun päähän tulevaan läpyskään:


No, katsotaan nyt pussukan sisään vielä toisenkin kerran, vähän eri suunnasta. Karkkivärissä löytyy:


Olenko varmasti ottanut kuvan joka suunnasta? Ei kun pohja vielä mukaan kuvaan:


Kurkkaus-pussukan strategiset mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 23 cm
  • Korkeus noin 18,5 cm
  • Pohjan leveys noin 7 cm
  • ja pussukka on siis Avoin-mallistoa.


Kurkkaus-pussukan valmistuttua olen vähän hönteillä fiiliksillä. Minun pitäisi keksiä seuraava tilkkupeittoprojekti – sellainen, jossa voisin hyödyntää ihania Tula Pinkin Pinkerville-kankaita – mutta pää lyö tyhjää. Toista Herkkupalat-tilkkupeiton näköistä en aio tehdä, mutta mitä sitten?

Inspiraatiota odotellessa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.